یک استاد دانشگاه با بیان اینکه کف تورم سال آینده ۴۰ درصد خواهد بود میگوید سال بعد، باز هم ۲۰ درصد از قدرت خرید مردم کاسته میشود.
سهراب دلانگیزان، کارشناس مسائل اقتصادی به تجارتنیوز گفت: «وقتی گفته میشود بودجه سال آینده حدود ۴۰ درصد رشد میکند، این رقم، کف نرخ تورم را مشخص میکند و کف تورمی سال آینده، نرخی است که در متغیرهای اساسی مثل نرخ ارز و دیگر عناصر ضرب میشود.»
به گفته وی اگر کف نرخ تورم حداقل ۴۰ درصد باشد، نرخ ارز افزایش قابل توجهی خواهد داشت و به همین اندازه هزینه تمامشده بنگاههای اقتصادی رشد خواهد کرد.
سهراب دلانگیزان با اشاره به پیامدهای این موضوع افزود: «این امر سبب میشود طبقات اجتماعی جابهجا و قدرت خرید مردم کاهش یابد.»
در همین رابطه روزنامه اصولگرای فرهیختگان، هشتم اسفندماه در یادداشتی با انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی نوشت: «با توجه به اینکه قدرت خرید خانوارهای کمدرآمد، طی سالهای اخیر ۴۰ درصد کمتر شده، دولت باید به اشکال مختلف کاهش قدرت خرید خانوارها را جبران کند تا کشور از تبعات اجتماعی و اقتصادی و حتی امنیتی آن مصون بماند.»
روزنامه جمهوری اسلامی نیز ششم اسفندماه در سرمقاله خود به انتقاد از دولت ابراهیم رئیسی پرداخت و نوشت: «در این ۱۸ ماه گذشته شما حضرات با یکدستترین حاکمیت در طول تاریخ این کشور که در اختیار داشتید و دارید، تمام راههائی که به فکر و ذهنتان میرسید را رفتید و امتحان کردید ولی اوضاع اقتصادی را آشفتهتر کردهاید.»
در حالی که حدود یک هفته به آغاز سال نو مانده، رسانههای داخلی از افزایش چشمگیر قیمت کالاها و خدمات برای مصرفکنندگان خبر میدهند. پایگاه خبری امتداد در گزارشی از بازار شب عید ضمن بررسی نرخ تورم در اقلام خوراکی نوروزی نوشت که مردم امسال با جیب خالی به استقبال نوروز میروند.
به نوشته این سایت، میانگین نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به بهمن ۱۴۰۱ در مقایسه با ۱۲ ماه قبل از آن ۴۳.۶ درصد، و شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در بهمن ۱۴۰۱ نسبت به بهمن ۱۴۰۰ به میزان ۵۴.۶ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که بیشترین تاثیر این افزایش قیمت روی اقلام خوراکی و مواد غذایی بود.