در آستانه چهلم جانباختگان اعتراضات در ایران؛ اینترنت در برخی استان‌ها قطع شد

در آستانه چهلم جان‌باختگان اعتراضات در ایران، برخی گزارش‌ها حاکی از قطعی و اختلال اینترنت در استان‌های مختلف ایران دارد.

گزارش‌ها در شبکه های اجتماعی روز چهارشنبه ۴ دی ماه و در آستانه چهلم جان باختگان اعتراضات آبان ماه در پنجم دی ماه حاکی از قطعی اینترنت در برخی از شهرهای ایران است.

نت بلاکز، موسسه ناظر بر اینترنت در صفحه توئیتر خود گزارش داد شواهد از «اختلال در اینترنت موبایل» در بخش هایی از ایران از ساعت ۶:۳۰ صبح به وقت ایران در روز چهارشنبه ۴دی را نشان می دهد این اختلال و قطعی همچنان ادامه دارد.

همچنین برخی از کاربران شبکه های اجتماعی نیز اعلام کردند که از صبح امروز با قطعی و اختلال در شبکه اینترنت تلفن های همراه مواجه هستند.

خبرگزاری ایلنا نیز به نقل از یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات از قطع ترافیک بین‌الملل خطوط تلفن‌های همراه در چند استان به دستور مراجع امنیتی خبر داد.

بنابر این گزارش، این منبع آگاه استان‌های البرز، کردستان، زنجان و شیراز را از جمله استان‌هایی اعلام کرد که با قطعی اینترنت تلفن های همراه مواجه شده اند و افزود که «احتمال افزایش تعداد استان‌‌های که شامل قطع ترافیک بین‌الملل خطوط تفلن‌های همراه می‌شوند وجود دارد.»گزارش ایلنا دقایقی بعد از روی خروجی این خبرگزاری حذف شد.

ایلنا در گزارشی دیگر نوشت که در شیراز بیشتر شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت با مشکل مواجه شده و برخی نیز قطع شده‌اند.کاربران شبکه های اجتماعی نیز از قطعی اینترنت در شیراز خبر داده بودند.

ایجاد اختلال و قطعی اینترنت در ایران پس از اعتراضات آبان ماه چندین بار از سوی مقامات جمهوری اسلامی انجام شده است. از جمله در ۲۸ آذرماه نیز گزارش‌ها حاکی از اختلال گسترده اینترنت در ایران خبر بود.

دولت ایران چندی پیش در پی اوج گرفتن اعتراضات گسترده به گرانی بنزین، دسترسی شهروندان به اینترنت را با تصمیم شورای امنیت کشور، قطع کرده بود.

اقدام ایران به قطع اینترنت که به گفته عفو بین الملل برای جلوگیری از انتشار اخبار سرکوب معترضان صورت گرفت، واکنش های بین المللی در پی داشت.

دیدبان حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرد مقامات ایران سرکوب گسترده معترضان را مخفی نگه داشته و از اعلام آمار دقیق کشته‌‌شدگان خودداری می‌کنند. این در حالی است که اخیرا رویترز در گزارشی آمار کشته شدگان اعتراضات در ایران را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به اعتراضات ایران در توئیتر نوشت: «ایران آنقدر بی‌ثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.»

همچنین مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا که پیشتر قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود.

قطعی اینترنت در ایران احتمال اجرایی شدن عملیات «اینترنت ملی» را نیز افزایش داده است به طوری که چندی پیش کانون نویسندگان ایران در بیانیه‌ای گفته بود که حکومت با اجرای عملیات«اینترنت ملی» می‌خواهد تا «رسانه حاکم تنها صدایی شود که حق سخن و حکم راندن بر مردم را دارد.»