۱۷ زن از زندانیان سیاسی در ایران با انتشار بیانیه ای نسبت به محدودیتها برای مادران زندانی و بازداشتی اعتراض کردند.
ارگانهای حقوق بشری روز یکشنبه ۲۱ مهرماه بیانیهای را از سوی ۱۷ زن زندانی در ایران منتشر کردند که امضا کنندگان این بیانیه اعتراض خود را «به ستم بر زنان، رفتارهای غیر انسانی و بی عدالتی» اعلام کردهاند.
در این بیانیه به بازداشت فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی و راحله اصل احمدی، مادر صبا کرد افشاری اشاره شده و آمده است که امضاءکنندگان این بیانیه که خود در زندان به سر میبرند، از سرکوب «مردان و زنان آزاده» در جمهوری اسلامی انتقاد کردهاند و به طور خاص به رنج مادرانی پرداخته اند که هدف این سرکوبها قرار گرفتند.
همچنین در این بیانیه به دختر ۵ ساله نازنین زاغری نیز اشاره شده که «در نهایت به ناچار ایران را ترک کرد تا بعد از ۳ سال و ۸ ماه، به دور از مادر، نزد پدر زندگیکند». در حالی که مسئولان جمهوری اسلامی «به طور ضمنی آزادی او را مشروط به نتیجه مذاکره و معامله با بریتانیا کرده اند و آنچه در این میان نادیده گرفته میشود، انسان ها، حقوق آنها، عدالت و حقیقت است.»
زنان زندانی امضاء کننده این بیانیه جمهوری اسلامی را یک حکومت «زن ستیز» توصیف کرده و نوشتهاند که «در تمام این سال ها جدال حاکمیتی زن ستیز با زنان و مادرانی که برای آزادی و عدالت برخواسته اند، ادامه داشته است.»
در این بیانیه آمده است که «تنها در چند ماه گذشته فرنگیس مظلوم به رغم بیماری به جرم دفاع از پسرش، سهیل عربی، بازداشت شد. مادر علیرضا شیرمحمدی به دلیل نداشتن ۸۰ میلیونتومان وثیقه، فرزند خود را در زندان از دست داد. راحله اصل احمدی به جرم خواست آزادی فرزندش، صبا کرد افشاری، بازداشت شد، و موارد متعدد دیگر.»
نویسندگان بیانیه تاکید کردند که «زنان بسیاری فرزندان خود را در زندان به دنیا آورده و بزرگ کردهاند. مادرانی حتا از دیدن جسد و محل دفن فرزندان خود محروم شدهاند.»
این بیانیه را یاسمن آریانی، مریم اکبری منفرد، سیما انتصاری، ارس امیری، مرضیه امیری، لیلا حسین زاده، نازنین زاغری، زهرا زهتابچی، آتنا دائمی، فاطمه ضیایی، منیره عربشاهی، نگین قدمیان، صبا کردافشاری، ندا ناجی، نرگس محمدی، فرشته محمدی، سپیده مرادی امضاء کردهاند.
امضاء کنندگان این بیانیه از فعالان حقوق زنان، فعالان مدنی و سیاسی هستند.
بهمن سال گذشته سازمان عفو بینالملل در گزارشی، سال ۲۰۱۸ را «سال شرم» جمهوری اسلامی نامید و اعلام کرد در این سال بیش از هفت هزار نفر، اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی، در ایران بازداشت شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا چندی پیش سرکوب شدید فعالان حقوق زنان در ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرده و خواستار آن شد که آزار و اذیت و زندانی کردن زنانی که تنها حقوق اولیه و بنیادین خود را مطالبه میکنند، پایان یابد.