دولت مخالف ارسال متن توافق هسته‌ای به مجلس در قالب لایحه است

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت

سخنگوی دولت ایران تاکید کرد که متن توافق هسته‌ای قرار نیست در قالب یک لایحه به مجلس شورای اسلامی فرستاده شود تا مورد تصویب قرار بگیرد.

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت روز سه شنبه ۱۷ شهریور در یک نشست خبری عنوان کرد که "دولت نظر رسمی خود را مبنی بر این که نیازی به ارائه لایحه برای تصویب برجام نیست مطرح کرده بود اما رهبری اشاره کردند مجلس از رسیدگی به برجام کنار گذاشته نشود. با توجه به این که بیانات رهبری برای دولت فصل‌الخطاب است برجام در حال حاضر در مجلس بررسی می‌شود و دولت برای انجام بررسی‌ها و دادن اطلاعات لازم، هر کمکی به مجلس خواهد کرد."

سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون ویژه مجلس برای بررسی برجام نیز در یک نشست خبری جداگانه تاکید کرد: " مجلس مطابق آیین نامه نمی‌‎تواند دولت را ملزم به ارائه لایحه کند و اینکه لایحه دایر بشود یا خیر بر عهده دولت است."

او در عین حال خاطرنشان کرد که "ممکن است نمایندگان طرحی را ارائه کنند تا دولت را ملزم به اقدامی در رابطه با اجرای برجام کند."

به گفته آقای نقوی حسینی، روند کار کمیسیون ویژه به این شکل است که این کمیسیون براساس آیین نامه داخلی با سقف ۱۵ نفر عضو با رای نمایندگان تشکیل شده و پس از بررسی برجام، گزارش خود را تهیه خواهد کرد. این گزارش به همراه پیشنهاداتی به هیئت رییسه ارائه می‌شود تا در صحن علنی به اطلاع نمایندگان برسد و ممکن است درباره این پیشنهادات رای‌گیری هم بشود.

آیت‌الله خامنه‌ای در تاریخ ۱۲ شهریور ماه عنوان کرده بود که "مصلحت نیست" مجلس از بررسی برجام کنار گذاشته شود اما در عین حال گفت که توصیه‌ای به نمایندگان مجلس برای رد یا تایید توافق ندارد.

پیش از او، سید حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان عالی‌ترین مقام نظامی ایران گفته بود که مجلس شورای اسلامی نباید برجام (توافق جامع اتمی) را تصویب کند تا تبدیل به تعهدی حقوقی برای ایران نشود.

دولت حسن روحانی نیز مخالف تصویب متن توافق به عنوان یک مصوبه قانونی توسط مجلس شورای اسلامی است.