سازمان دولتی «امور مالیاتی» ایران از «غیرفعال» شدن «۹ میلیون و ۴۰۰ هزار» تجهیزات پرداخت با کارت بانکی در راستای «ساماندهی کارتخوانها» در همکاری با بانک مرکزی جمهوری اسلامی خبر داده است.
رئیس اداره اجرایی مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ایران در گفتگو با خبرگزاری دولتی «ایرنا» مدعی شده است که این تعداد دستگاه یا توسط «صاحبان کارتخوانها» و یا توسط «سازمان امور مالیاتی» با هماهنگی بانک مرکزی غیرفعال شده است.
اشکان هراتی با اعلام اینکه تا پیش از این حدود «۱۸ میلیون و ۷۷۹ هزار» مورد تعداد ابزارهای پرداخت در کشور موجود بوده، افزوده است که اکنون آن تعداد، حدود «هشت میلیون و ۳۰۰ هزار» کارتخوان «به صورت فعال به پروندههای مالیاتی متصل شدند.»
مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی دولت ابراهیم رئیسی هجدهم مردادماه با اعلام اینکه در حال حاضر «بیش از ۹۰ درصد» از «کارتخوانها و ابزارهای پرداخت» در کشور «پرونده مالیاتی» دارند، افزوده بود: تنها حدود «۲۸۰ هزار» دستگاه کارتخوان باقی مانده که «در طی این هفته» به شبکه متصل خواهند شد.
رئیس اداره اجرایی مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ایران «ساماندهی دستگاه کارتخوان بانکی» را در راستای اجرای «ماده ۱۱ قانون پایانه فروشگاهی» دانسته که از پانزدهم دیماه ۱۴۰۰ آغاز شده و در کنار «ماده ۱۰» همان قانون و «شناسایی حسابهای تجاری» از لازمههای اجرای «قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان» است.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که محمد برزگری، مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیند و هوشمندسازی نظام مالیاتی بهمنماه ۱۴۰۰ گفته بود «دستگاههای کارتخوان مشمول مالیات نمیشوند» بلکه «سود حاصل از درآمد افراد» از طریق این درگاهها «مشمول یا معاف» از مالیات است.
رئیس اداره اجرایی مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ایران در سخنان امروز خود از تلاش برای شناسایی «حسابهای تجاری» تا اواسط شهریورماه امسال نیز خبر داده است.
اشکان هراتی از راهاندازی «سامانه مودیان مالیاتی» در بیستم تیرماه نیز خبر داده و گفته است که تا مقطع کنونی، حدود «۶ هزار مودی» عضو این سامانه شده و مراحل اولیه ثبتنام را طی کردهاند.
نگرانی از اخد اطلاعات تراکنشهای مالی مختلف و گاهی غیر تجاری با توسل به اطلاعات موجود در فرایند باکی دستگاههای کارتخوان از سویی و استفاده نکردن برخی از اصناف به دلیل فرار مالیاتی، سبب شده است تا سطح حساسیت فعالان حوزه اقتصادی کشور نسبت به مراحل اجرای «قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان» افزایش یابد.
وحید عزیزی، مدیر دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی ایران دهم خردادماه در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا»، اعلام کرده بود که بیشتر گزارشهای مردم در حوزه «فرار مالیاتی»، به استفاده نکردن «پزشکان» از دستگاههای «کارتخوان» مربوط است.