هنوز ساعاتی از ورود وزیر انرژی و قائم مقام صدر اعظم آلمان به تهران نگذشته، مخالفتها در ایران با سفر او آغاز شد.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۲ مهر در نشست شورای عالی قضات به سخنان این مقام آلمانی در رابطه با به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ایران اشاره کرد و گفت: «اگر جای مسئولان دولتی و وزارت امور خارجه بودم اجازه نمی دادم چنین افرادی وارد کشور شوند.»
اشاره آقای لاریجانی به سخنان زیگمار گابریل، قائم مقام صدر اعظم آلمان در گفت و گو با نشریه اشپیگل بود که به اختلافات دو کشور اشاره کرده و گفته بود که تا ایران اسرائیل را به رسمیت نشناسد روابط دو کشور توسعه پیدا نخواهد کرد.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه سخنان وزیر آلمانی دخالت در امور داخلی ایران است، گفت که اگر جای مسئولان وزارت خارجه بود اجازه نمی داد این وزیر وارد کشور شود. او گفت: «باید راه را بر چنین افرادی بست تا با عذرخواهی قدم پیش بگذارند.»
پیشتر رسانههای آلمان نوشته بودند که آقای گابریل در سفر خود به تهران در کنار توسعه روابط اقتصادی، درباره بحران سوریه و نقض حقوق بشر در ایران نیز با مقامات جمهوری اسلامی گفت و گو خواهد کرد.
انتشار مطالبی درباره سفر قائم مقام صدراعظم آلمان، پس از انجام آن، انتقاداتی در آلمان و ایران در پی داشت. نهادهای حقوق بشری در آلمان با اشاره به ادامه برخورد با اقلیتهای مذهبی و منتقدان، خواستار گفت و گو با مقامات جمهوری اسلامی درباره حقوق بشر شدند. عفو بین الملل در آلمان اعلام کرد که آقای گابریل به این نهاد قول داده که درباره نقض حقوق بشر با مقامات ایرانی گفت و گو کند.
در ایران اما رسانههای اصولگرا با اشاره به سخنان آقای گابریل در انتقاد از به رسمیت نشاختن اسرائیل از سوی جمهوری اسلامی و نقض حقوق بشر در ایران آن را دخالت آلمان در امور داخلی ایران به بهانه توسعه روابط دو کشور دانستند. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی هیچ پیش شرطی را برای توسعه رابطه با آلمان نمی پذیرد.
با این حال آقای گابریل روز دوشنبه در بخشی از سخنان خود در اتاق بازرگانی ایران به اختلاف نظر دو کشور بر سر مسائلی مانند بحران سوریه و مسائل فلسطین و اسرائیل نیز اشاره کرد.