مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان روز سهشنبه، ۲۲ فروردین در مدارس دستکم ۱۴ شهر ادامه یافت.
مدارس دخترانه و بعضا پسرانه در شهرهای اصفهان، شاهینشهر، اشنویه، گناوه، تبریز، آمل، کرمانشاه، کامیاران، مشهد، بروجرد، ارومیه، تهران، زنجان، کرج مورد حمله گازی قرار گرفتند.
بنا بر گزارشها، دانشآموزان دستکم ۱۰ مدرسه دخترانه و پسرانه در شاهینشهر روز سهشنبه دچار مسمومیت شدند.
برپایه ویدیوهای منتشرشده، در برخی موارد دانشآموزان، در غیبت کادر بهداشتی، در حال کمک به همکلاسیهای مسمومشان مشاهده میشوند.
چگونگی ارائه کمکهای پزشکی به مدارس مورد حمله هم مورد اعتراض شاهدان و کاربران شبکههای قرار گرفته است.
بنا بر گزارشها، در بعضی موارد هیچ آمبولانسی به مدارس مورد حمله گازی اعزام نشده و یا حضور این آمبولانسها به دلیل کمبود تجهیزات، کمکی به بهبود شرایط نکرده است.
به گفته برخی شاهدان، آمبولانسهای اعزامشده به مدرسهای در اصفهان، ماسک اکسیژن در اختیار نداشتند و به همین دلیل برخی دانشآموزان بیهوش شدند.
با گذشت حدود چهار ماه از مسمومیتهای سریالی دانشآموزان، تاکنون عوامل دخیل در این حملات و انگیزه آنها مشخص نشده است.
محمدحسن آصفری، عضو کمیته حقیقتیاب در مجلس شورای اسلامی، با اذعان به ناتوانی دستگاههای امنیتی گفت که سرنخ اصلی مسمومیت دانشآموزان هنوز مشخص نشده است.
آصفری همچنین عدم تشخیص نوع مسمومیتها از سوی وزارت بهداشت را از دیگر چالشها برای حل این موضوع دانست.
ماهیت گازهای مورد استفاده در حملات به مدارس هنوز نامعلوم باقی مانده و بازداشت ۱۲۰ نفر از مظنونان هم کمکی به رفع این مسئله نکرده است.
برخی از تحلیلگران این حملات را به اسلامگرایان تندرو و عوامل حکومتی نسبت داده و انگیزه آنها را انتقامجویی از جنبش «زن، زندگی، آزادی» میدانند.
همزمان با حملات گازی به مدارس، مسئولان دانشگاه تهران منشأ بوی نامطبوع در یکی از خوابگاهها را رنگآمیزی خطوط کف خیابان اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسئولان دانشگاه تهران گفتهاند که بوی رنگآمیزی در خیابانهای وصال، طالقانی، و قدس موجب بروز احساس سوزش در بینی و گلوی برخی دانشجویان خوابگاه ۱۳ آبان شده بود.