سروان خسرو بیتاللهی، خلبان پیشین نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی ایران و از طراحان «عملیات نقاب» که جمهوری اسلامی آن را «کودتای نوژه» مینامد، روز شنبه ۲۶ خردادماه در ۷۴ سالگی در ایالت کالیفرنیای آمریکا درگذشت.
او در سالهای تبعید خودخواسته برای تقویت صدای آزادیخواهان در داخل و خارج کشور تلاشهای زیادی کرد و بهعنوان چهرهای ملّیگرا، یکی از دبیران ارشد حزب مشروطه در صحنه سیاسی بود.
آخرین حضور خسرو بیتاللهی در جمع مخالفان حکومت ایران، شرکت در مراسم بزرگداشت یکصدمین سالگرد تأسیس نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی ایران بود که ۱۱ خردادماه با حضور شاهزاده رضا پهلوی و شماری از خلبانهای نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی در کالیفرنیای آمریکا برگزار شد.
شاهزاده رضا پهلوی در پیامی در رسانههای اجتماعی نوشت: «از شنیدن خبر درگذشت سروان خلبان خسرو بیتاللهی بسیار اندوهگین شدم. او از خلبانهای زبده نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی ایران بود که پس از فاجعه ۵۷ نیز تسلیم خمینی و رژیم اهریمنیش نشد و همراه با دیگر همرزمان میهنپرست خود در عملیات نقاب با هدف نجات میهن و ملت حضور داشت.»
او اضافه کرد: «زندهیاد بیتاللهی در دوره تبعید اجباری به فعالیت سیاسی برای آزادی ایران با هدف استقرار دولت ملی روی آورد و برای سالها از اعضای رهبری و رایزنان حزب مشروطه ایران بود. یاد سروان خسرو بیتاللهی را گرامی میدارم و شریک اندوه خانواده محترم و دوستان، و نیز یارانش در حزب مشروطه هستم.»
خسرو بیتاللهی یکی از افسرانی بود که در طراحی «عملیات نقاب» که توسط جمهوری اسلامی و لودهندگان آن «کودتای نوژه» نام گرفت شرکت داشت. مرکز این عملیات که با هدف سرنگونی جمهوری اسلامی سازماندهی شده بود پایگاه هوایی «شاهرخی» (نوژه) در همدان بود، اما ۱۸ تیر ۱۳۵۹ این عملیات لو رفت و دهها تن از افسران و درجهداران ارتش بازداشت و شمار زیادی از آنها، از جمله سعید مهدیان و آیت محققی، اعدام شدند.
خسرو بیتاللهی در یکی از آخرین مصاحبههای خود با رسانهها، ۷ خرداد امسال به صدای آمریکا گفت: «جمهوری اسلامی نیروی هوایی مقتدر ایران را هم مثل دیگر بخشهای کشور نابود کرده است.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
سروان خسرو بیتاللهی متولد ۱۳۲۹ در شهر شیراز بود و از سال ۱۳۵۳ پس از گذراندن دورههای آموزش خلبانی در ایران و آمریکا به خدمت نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی ایران در آمد.