بحران سیل در شهرهای مختلف ایران؛ تعداد کشته‌ها در شیراز به ۱۷ نفر رسید

خودروهای زیادی در مسیر دروازه قرآن شهر شیراز در مسیر سیل قرار گرفتند.

بحران سیل در شهرهای مختلف شمالی و جنوبی ایران خسارات مالی و جانی فراوانی را به همراه داشته است به طوری که در ادامه این سیلاب‌ها روز دوشنبه پنجم فروردین، وقوع سیلاب در شهر شیراز دست کم ۱۷ کشته و ۳۵ مصدوم بر جای گذاشته است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس نیز با تأیید کشته شدن ۱۷ نفر در سیل شیراز اعلام کرد که شش مرد، هفت زن، سه پسر و یک دختر در میان جانباختگان هستند.

بنابر اعلام رئیس اورژانس ایران از ۳۵ مصدوم این حادثه ۲۰ نفر به بیمارستان منتقل شده اند.

سیلاب در شیراز زمانی قربانی گرفت که براساس تصاویر منتشر شده، خودروهای بسیاری در دروازه قرآن این شهر در مسیر سیل قرار گرفتند به طوری که مسیل خروشان این خودروها را با خود برد باعث تصادف شدید آن‌ها شد.

بسیاری از مردم در دروازه قرآن شیراز در مسیر سیل گرفتار شدند و برخی از تصاویر نشان می داد که یک مادر و دختر به سختی توانستند جان خود را از این سیلاب نجات دهند.

پس از وقوع این حادثه رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا اعلام کرد که بیش از ۲۰۰ خودرو در آب گرفتار شدند.

تصاویر منتشر شده از سیلاب در شیراز نشان می داد وقوع سیل در شیراز مردم و مسافران نوروزی این شهر را به شدت وحشت زده کرده است.

همچنین مسیر سیل به شهرهای خرم‌آباد و پل‌دختر در استان لرستان نیز رسید، به طوری که این استان از ساعات اولیه روز دوشنبه پنجم فروردین با طغیان خرم‌رود و وقوع سیل روبرو شد.

تصاویر منتشر شده نشان از آب گرفتی و بروز سیل در شهرهای مختلف این استان از جمله خرم‌آباد و دوره چگنی دارد.

خبرها حاکی از قطع شدن آب آشامیدنی و راه ارتباطی در پل‌دختر است همچنین مدیرکل دفتر بحران وزارت نیرو اعلام کرده که بر اثر وقوع سیلاب شدید در استان لرستان آب در ۶۰ روستا قطع شده و ۵۰ روستا نیز با قطعی برق روبرو شده‌اند.

وجود رودخانه خرم رود در وسط شهر خرم آباد و رودخانه کشکان در پل‌دختر از جمله دلایل بحرانی شدن وضعیت سیلاب در این استان اعلام شده است . موسی خادمی، استاندار لرستان، گفته است که اگر بارندگی ها ادامه پیدا کند با خطرات جدی در پل‌دختر روبرو خواهیم شد.

خبرگزاری ایسنا نیز روز دوشنبه پنجم فروردین از شکسته شدن سدبندهای اروند رود در خوزستان خبر داده است. گفته می شود سیل به روستاهای اروندرود وارد شده است.

همچنین تصاویر منتشر شده نشان می دهد که جریان سیلاب به منطقه زلزله زده سرپل ذهاب نیز رسیده است.

ادامه این سیل‌ها در شرایطی است که هشدار وقوع سیل در استان های دیگر ایران نیز ادامه دارد. شرکت آب منطقه‌ای البرز نسبت به احتمال طغیان رودخانه کرج هشدار داده و از ساکنان حاشیه رودخانه و مسافران جاده چالوس خواست به رودخانه کرج نزدیک نشوند.

الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران، نیز در توئیتر خود نسبت به وقوع یک توفان سنگین در بعد از ظهر امروز هشدار داده است. برخی از تصاویر از تهران نیز گویای آب گرفتی خیابان های پایتخت است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران نیز نسبت به بارش شدید باران و سیلابی شدن رودخانه‌های استان در روزهای پیش رو هشدار داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی نیز گفته که «با توجه به اینکه عمر مفید برخی سدهای استان مرکزی تمام شده، احتمال شکستگی این سدها در صورت مواجه شدن با بارش‌های سنگین وجود دارد.»

اما استان های شمالی ایران، یعنی مازندران و گلستان، نیز هنوز از بحران سیل بیرون نیامده‌اند.

فرماندار شهرستان آق قلا گزارش داده که با گذشت ۵ روز از آبگرفتگی در این شهرستان، هنوز وضعیت شهر آق قلا و ۳۷ روستای آن بحرانی است.

پیشتر وزارت نیرو و سازمان هواشناسی نسبت به وقوع سیل در ۱۰ استان کشور از جمله لرستان هشدار داده بود.

ایران در شهرهای مختلف خود از روزهای پایانی اسفند ۹۷ تاکنون با وقوع سیل روبرو شده است، به طوری که در روزهای گذشته جاری شدن سیلاب در استان های مازندان، گلستان، و خراسان شمالی خسارات مالی و جانی در پی داشته و هنوز بحران این سیل ویرانگر در این استان ها برطرف نشده است.

ادامه بحران سیل در ایران در شرایطی است که واکنش دیرهنگام نهادهای دولتی به سیل در استان گلستان ، پاسخگو نبودن مسئولان و حضور استاندار گلستان در سفر خارج از کشور، انتقادهای بسیاری را برانگیخته بود. این موضوع موجب شده تا مرخصی استاندارانی که درگیر سیل هستند به طور کامل لغو شود.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحران‌های مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود می‌دزدد.»

همچنین، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم با اشاره به این‌که پس از انقلاب در ایران ۶۰۰ سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.