ماجرای «دخترعلوم و تحقیقات»؛ از گمانه‌زنی‌ها درباره نامش تا انتقال به بیمارستان روانی

دختر علوم و تحقیقات

ماجرای «دخترعلوم‌ و تحقیقات» که روز شنبه ۱۲ آبان به سرخط رسانه‌‌های اصلی و نظرات و گزارشهای کاربران فضای مجازی تبدیل شد، ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است.

خبرنامه امیرکبیر، براساس گزارش‌های دریافت شده نام این زن را آهو دریایی ۳۰ ساله و او را دانشجوی ترم ۷ زبان فرانسه دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات معرفی و اعلام کرد او پس از بازداشت توسط سازمان اطلاعات سپاه به بیمارستان روانپزشکی ایران واقع در جاده مخصوص فرستاده شده است.

از سوی دیگر سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی درباره این حادثه مدعی شد: «حوالی ظهر روز شنبه یکی از دانشجویان خانم در حال فیلمبرداری با گوشی مورد اعتراض دیگر دانشجویان قرار گرفت و این اقدام به حراست گزارش شد. حراست نیز با اصرار دانشجویان از این فرد خواست فیلم را از گوشی خود حذف کند، ولی خانم دانشجو با نیروهای خانم حراستی پرخاشگری و سپس کشف حجاب کرد و لباس‌های خود را در آورد.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

یک دختر دانشجو در اعتراض به پاره شدن لباسش توسط حراست دانشگاه آزاد تهران، آن را از تن در آورد


محمد قربانی، با اشاره به «برهنه شدن این زن» افزود: «پس از حضور نیروهای پلیس، دانشجوی دختر با آنها نیز پرخاشگری کرد تا در نهایت دستگیر و جهت انجام آزمایش‌های لازم و کمک‌های روان درمانی به بیمارستان منتقل شد که در حال حاضر تحت نظر پزشک و روانپزشک مراحل تشخیص و درمان را می‌گذراند.»

یک کاربر فضای مجازی اما با رد ادعای مقامات و رسانه‌های حکومتی درباره این واقعه نوشت: «امروز حدود ساعت ۱۲، جلوی ورودی دانشکده بلوک ۱، دیدیم حراست و بسیج دانشگاه با زور قصد دارند یک دختر دانشجو را به بهانه نداشتن حجاب و مقنعه به داخل اتاقک حراست ببرند اما با مقاومت این دختر لباسش (هودی مانند) از تنش کنده شد و زیر هودی چیزی جز لباس زیر بر تن او نبود به همین علت ماموران حراست شوکه شده و رهایش کردند سپس این دختر از فرط عصبانیت شلوارش را هم درآورد و به سمت ماموران پرتاب کرد.»

به گفته این کاربر در نهایت ۳ مامور با «وحشی‌گری کامل» این زن معترض را با یک پراید نقره‌ای پلاک تهران از دانشگاه دور کردند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

لحظه ضرب و جرح بازداشت دانشجوی دختر معترض به دست لباس شخصی ها در دانشگاه آزاد تهران


در پی انتشار این ویدیو در رسانه‌ها و برخورد ماموران با این زن سازمان عفو بین‌الملل در شبکه اجتماعی «ایکس» از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست که «فوراً و بدون قید و شرط» این دانشجو را آزاد و تا زمان آزادی این دانشجو، از او در برابر شکنجه و سایر بدرفتاریها محافظت و دسترسی به خانواده و وکیل را برای او تضمین کنند.

مای ساتو، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر ایران،نیز ضمن بازنشر ویدیوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی صدای آمریکا، درباره دختر دانشجوی بازداشت شده در دانشگاه علوم و تحقیقات نوشت که این رخداد و واکنش مقامات جمهوری اسلامی را از نزدیک زیر نظر دارد.

در شرایطی‌که رسانه‌های حکومتی و مقامات جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند برهنه شدن اعتراضی دختر دانشجو را به «اختلال روانی» او نسبت دهند، شماری از شهروندان و فعالان سیاسی و حقوق بشر، اقدام این دانشجو را «طغیان» و «عصیان» در برابر حکومت دانسته‌اند.

پیشتر، کیانوش سنجری، روزنامه‌نگاری که خود نیز سابقه بازداشت در بیمارستان اعصاب و روان را دارد، به صدای آمریکا گفته بود که انتقال زندانیان سیاسی به مراکز روانی، «تکرار رویه شوروی و آلمان نازی است.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

کیانوش سنجری: انتقال زندانیان سیاسی، به مراکز روانی، تکرار رویه شوروی و آلمان نازی است