بسته کمک ۲۰ میلیون دلاری اتحادیه اروپا برای ایران؛ چه می‌دانیم

اتحادیه اروپا در تلاش دیگری برای حفظ برجام و کمک به اقتصاد ایران، روز پنجشنبه اعلام کرد که کمک ۱۸ میلیون یورویی، معادل ۲۰ ملیون دلار آمریکا، برای مصرف در ایران اختصاص می دهد.

اقدام امروز اروپا در حالی است که جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه در ژنو بعد از دیدار با همتای روس خود، گفت ایالات متحده قصد دارد فشار و تحریم های ایران را به میزان دست کم قبل از توافق هسته ای بر ایران ادامه دهد.

بسته کمکی اتحادیه اروپا برای ایران شامل ۸ میلیون یورو برای بخش خصوصی این کشور، ۸ میلیون یورو برای چالش های محیط زیستی و ۲ میلیون یورو برای مقابله با آسیب های ناشی از مصرف مواد مخدر است.

به گفته این اتحادیه، این بخشی از کمک ۵۰ میلیون یورویی تخصیص یافته در این زمینه است.

با اجرایی شدن تحریم های آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا تلاش دارد که شرکت های خود را به عدم خروج از ایران تشویق کند.

اما بسیاری از شرکت های اروپایی اعلام کرده اند برای این که مورد تحریم های ثانویه آمریکا قرار نگیرند، بازار کوچک ایران را به نفع بازار بسیار بزرگتر آمریکا ترک می کنند.

برپایه تحریم های ثانویه آمریکا، هر شرکتی که با ایران ادامه کار دهد، نمی تواند با آمریکا تجارت کند.

واکنش مرکل به پیشنهاد نظام جداگانه مالی برای معامله با ایران

در همین حال، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان به پیشنهاد وزیر خارجه اش مبنی بر جداسازی نظام پرداختی اتحادیه اروپا از آمریکا به عنوان راه‌حلی برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران، واکنش سردی نشان داد.

هایکو مس، وزیر خارجه آلمان خواستار ایجاد یک کانال مستقل موسوم به صندوق پولی اروپا از نظام موجود موسوم به سوئیفت است.

خانم مرکل با اعلام اینکه با نظر وزیر خارجه اش که گفته روابط با آمریکا در حال تغییر است موافق است، از حمایت صریح از تشکیل نظام جدای پرداخت پول به ایران خودداری کرد و گفت در سوئیفت ساز وکارهایی برای جلوگیری از تامین مالی گروههای تروریستی وجود دارد.

اگر چه اروپاییان امضا کننده برجام از خروج آمریکا از توافق هسته ای ناخرسندند، اما همگی با واشنگتن در مورد مقابله با گسترش برنامه موشک بالستیک ایران و نفوذ و استقرار نظامی جمهوری اسلامی ایران در منطقه هم رای هستند.