عملکرد اقتصادی رفسنجانی و انتخابات پیش رو

بالاخره پس از ماهها گمانه زنی اکبر هاشمی رفسنجانی در آخرین دقایق برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

«اسکات لوکاس»، ایران شناس دانشگاه بیرمینگام بریتانیا و سردبیر وبسایت EA WorldView می گوید رفسنجانی تلاش می کند خود را یک چهره سیاسی با تجربه، که قادر است کشور را متحد و مشکلات موجود آن، از جمله بحران اقتصادی را حل و فصل کند، معرفی کند.

لوکاس می گوید که رفسنجانی انتظار دارد که طرفدارنش، مخالفان و ناراضیان از دولت احمدی نژاد، اصلاح طلبان و حتی بسیاری از طرفداران جنبش سبز، که سرکوب شدید دولت احمدی نژاد را تجربه کردند، در انتخابات ماه آینده از وی حمایت کنند.

لوکاس معتقد است که سیاست های رفسنجانی، از جمله حمایت از اقتصادی مترقی و آزاد، بهبود روابط با غرب، و توانمند کردن رهبران منتخب، وی را يک کاندیدای محافظه کار میانه رو جلوه خواهد داد و باعث خواهد شد که بسیاری از ایرانیان واجد شرایط به وی رأی دهند.

رفسنجانی مرتباً و به عناوین مختلف از سیاست های اقتصادی احمدی نژاد انتقاد کرده و آن را يک اقتصاد اعانه ای و گداپرور خوانده است. او گفته است که درآمد حاصل از حذف یارانه ها قرار بود صرف بازسازی بخش صنعتی و کشاورزی کشور شود، ولی این بخشها از حمایت کافی برخوردار نشده اند.

سیاست «تغییر» رفسنجانی، و اعتراض وی به سرکوب سال ۲۰۰۹ جنبش سبز، حمایت و رأی بسیاری از اصلاح طلبانی را که در دوره احمدی نژاد منزوی، و پس از اعتراض به نتیجه انتخابات، سرکوب شدند قرار گرفتند جلب می کند.

محمد خاتمی، رئیس جمهور اصلاح طلب پیشین، اخیراً نامزدی آقای رفسنجانی را یک فرصت ملی خواند و از اصلاح طلبان و میانه روها مصراً خواست تا از رفسنجانی حمایت کنند.

برخی از اقتصاددانان گفته اند عملکرد اقتصادی رفسنجانی در دوره ریاست جمهوریش، از جمله استفاده از کارشناسان اقتصادی در کابینه دولت، بازسازی زیربنای اقتصاد کشور، طرح و تصویب برنامه ۵ ساله اقتصادی، گشایش و توسعه بازار بورس تهران، که در مجموع به مراتب کارسازتر از عملکرد سایر روسای جمهوری اسلامی بوده است، عاملی مهم و امیدوار کننده برای انتخاب مجدد وی در انتخابات ماه آینده به شمار میرود.