گرانی در ایران؛ رئیسی از سه وزارتخانه خواست نسبت به قیمت کالاها «حساسیت» داشته باشند

آرشیو

رئیس جمهوری اسلامی ایران از وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، و دادگستری خواست نسبت به قیمت کالاها «حساسیت» داشته باشند.

به گزارش رسانه‌های ایران، ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه ۲۸ مهر در جلسه هیئت دولت با تأکید بر ضرورت حساسیت مقامات به قیمت‌ها گفت بی‌ثباتی در بازار باید «جدی و فوری» پی‌گیری شود.

رئیس جمهوری اسلامی ایران اگرچه دقیقا نگفته است هر یک از این وزارت‌خانه‌ها و به ویژه وزارت دادگستری چگونه باید با افزایش قیمت‌ها مقابله کنند، اما تاکید کرده که «بی‌ثباتی در بازار چه ریشه در کم‌کاری بدنه دولت داشته باشد و چه ناشی از سوءاستفاده فرصت‌طلبان، باید پیگیری جدی و فوری شود.»

در دوره ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه، دادگاه‌های ویژه‌ای برگزار شد و چند نفر به عنوان «مفسد اقتصادی» اعدام شدند. با این حال مشکلات اقتصادی ایران و از جمله فساد در ساختارهای مختلف عمومی و دولتی کماکان ادامه یافته است.

همچنین، طی روزهای گذشته قیمت برخی اقلام ضروری خوراکی مثل شیر، بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

همچنین ببینید: اخبار اقتصادی | شیوع سوءتغذیه در میان کم درآمدها؛ قیمت شش محصول لبنی تا ۱۰۷ درصد افزایش یافت

  • قیمت تخم‌ مرغ باز هم افزایش یافت

معاون استانداری تهران می‌گوید طرح تشدید نظارت بر بازار کالاهای اساسی، به‌ ویژه تخم‌مرغ، با «جدیت بیشتر» ادامه خواهد یافت.

دولت ایران تاکنون در کنترل قیمت‌ها موفق نبوده و بر اساس گزارش‌های منتشرشده در در شبکه‌های اجتماعی، قیمت هر عدد تخم‌مرغ بین ۱۸۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان، و قیمت هر شانه تخم مرغ هم بین ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان و در برخی مناطق تا بیش از ۷۰ هزار تومان است. این در حالی است که میزان یارانه پرداختی به هر نفر ۴۵ هزار تومان است.

المیرا شریفی، مجری شناخته‌شده صداوسیمای دولتی جمهوری اسلامی ایران، در توییتی نوشت: «بیست عدد تخم مرغ ۷۰۹۰۰ تومان! آفرین به شما، خیلی ارزان شده!»

حسن عباسی، یک کاربر توئیتر، نیز با شرح چرخه معیوب مدیریت بحران گرانی نوشت: «وعده دولت درباره قیمت تخم‌ مرغ عملی نشد» و «نه تنها قیمت‌ها پایین نیامده بلکه در حال حاضر تخم‌مرغ‌های درجه ۲ و ۳، به اصطلاح ارزان به صورت محدود در میادین توزیع می‌شود و قیمت آن در مغازه‌ها همچنان ۶۰ هزار تومان است.»

بنا بر گزارش‌ها، افزایش قیمت کالاها و به ویژه مواد غذایی باعث کوچک‌تر شدن سفره خانوارها شده است. در این میان، کارشناسان نسبت به شیوع پدیده «گرسنگی پنهان» هشدار می‌دهند و دلیل آن را حذف اقلام مغذی از سبد غذایی خانوارها عنوان می‌کنند.