گرانی به ریشه معیشت زد؛ خرید نصف نان رواج پیدا کرده است

قیمت نان همچنان موضوع اختلاف بین دولت و نانوایی‌ها در ایران است.

گرانی‌ها در ایران معیشت طیف گسترده‌ای از مردم را به مخاطره انداخته و تازه‌ترین گزار‌ش‌ رسانه‌ها نشان می‌دهد که قدرت خرید مردم به قدری کاهش یافته است که خرید نصف نان نیز در برخی مناطق رواج یافته است.

روزنامه جهان صنعت در همین رابطه نوشته است که پای وعده‌های دولت سیزدهم لنگ می‌زند؛ وعده‌هایی که همیشه مردم قربانی آن هستند.

این روزنامه تاکید می‌کند که قرار بود هیچ ‌چیز در سال جدید گران نشود؛ حالا نان، قوت‌ غالب فرودستان در تعدادی از استان‌ها گران شده است؛ مدت‌هاست که خرید نان نصفه رواج پیدا کرده، آیا قرار است با این گرانی‌ها، نان هم جزو کالاهای گران و کم‌مصرف شود و مردم به خرید قسطی و نسیه‌ آن روی بیاورند؟!

نویسنده گزارش مروری هم به دیگر اقلام مصرفی مردم داشته و نوشته است که این در حالی است که «گرانی‌ها محدود به نان نیست» لبنیات در حال خروج کامل از سفره‌های کارگران است، برنج از سبد خرید خیلی‌ها حذف شده، کارگران نمی‌توانند میوه‌های تابستانی بخورند، حتی شکر و قند هم گران شده است.

دور جدید گرانی‌ها در حالی ریشه معیشت خانوارها را هدف قرار داده است که کمتر از پنج ماه پیش علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران بر «مهار تورم» تاکید کرد اما از آن زمان تا امروز کالاهای اساسی و خدمات مشمول قیمت‌گذاری دستوری افزایش قیمت تا ۶۰ درصدی را تجربه کرده‌اند.

روند تورم در سال جاری هرچند با آمار دولتی در مسیر ثبات و کاهش نسبی قرار دارد اما در همین رابطه روزنامه «دنیای اقتصاد» در فروردین‌ماه به نقل از ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نوشته است که «تورم بیش از ۶۰ درصد را در سال ۱۴۰۲ تجربه می‌کنیم.»

مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران نیز اسفندماه سال ۱۴۰۱ در گزارشی پیش‌بینی کرده است که نرخ تورم در سال ۱۴۰۲ بین ۶۴ تا ۷۰ درصد در نوسان باشد.