برخی واکنش‌های جهانی به زلزله کرمانشاه: از همدردی دبیرکل سازمان ملل تا منع ورود خبرنگاران خارجی

صدها نفر کشته و هزاران نفر در این زلزله مجروح شدند.

چند ساعت بعد از زلزله غرب ایران و در نزدیکی مرز با عراق، این خبر بازتاب های جهانی داشت و برخی مقام های بین المللی و کشوری به آن واکنش نشان دادند.

سازمان زمین شناسی آمریکا روز یکشنبه ۲۱ آبان از وقوع زمین لرزه‌ای قدرتمندی با شدت ۷ و سه دهم در مقیاس ریشتر در شمال عراق خبر داد. این زلزله تا ظهر دوشنبه بیش از ۳۰۰ کشته در غرب ایران برجای گذاشت.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در بیانیه ای اعلام کرد آنتونی گوترش ضمن ابراز همدردی با مردم ایران و عراق، ابراز امیدواری کرده هرچه زودتر مجروحان این سانحه بهبود حاصل کنند.

آقای گوترش همچنین از تلاش هایی برای کمک به مناطق زلزله زده زیر نظر سازمان ملل خبر داد.

جاسیتن ترودو، نخست وزیر کانادا نیز ساعاتی بعد از زلزله کرمانشاه در توئیتر خود اعلام کرد کانادایی ها عمیق‌ترین همدردی خود را به خانواده های آسیب دیده در این زلزله ابراز می کنند.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز دیگر مقام ارشدی بود که در توئیتر خود ضمن همدردی با خانواده قربانیان، نوشت برای سلامت مجروحان دعا می کند.

از سوی دیگر وزارت خارجه آلمان با انتشار پیامی در توئیتر با بازماندگان زمین‌لرزه شب گذشته ابراز همدردی کرد. وزرای خارجه اتریش و بریتانیا نیز این حادثه را به مردم ایران تسلیت گفتند.

ترکیه نیز اعلام کرده است که آماده است نیروهای امدادسان خود را برای کمک به زلزله زدگان ایران و عراق به این دو کشور بفرستد.

در این بین، «توماس اردبرینک» خبرنگار نیویورک‌تایمز در تهران در توئیتی خبر داده که همزمان با زلزله غرب ایران به او و دیگر خبرنگاران خارجی مقیم تهران اجازه سفر به مناطق زلزله زده را نداده اند و به آنها گفته شده وزارت کشور بعد خبرنگاران خارجی را برای بازدید به محل زلزله خواهد برد.