بادهای ۱۲۰ روزه در سیستان و بلوچستان؛ ۱۰۰۰ نفر راهی مراکز درمانی شدند

بادهای ۱۲۰ روزه در سیستان و بلوچستان.

موج تازه وزش بادهای ۱۲۰ روزه همراه با ریزگرد در استان سیستان و بلوچستان حدود هزار نفر را راهی مراکز درمانی کرد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان روز جمعه ۱۶ تیرماه اعلام کرد در پی وزش باد شدید همراه با گرد و خاک در شمال این استان تاکنون ۱۰۱۰ نفر به مراکز درمانی مراجعه کرده و ۱۶۲ نفر از آنها نیز بستری شده‌اند.

مجید محبی، محل وزش بادهای ۱۲۰ روزه را منطقه سیستان شامل پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند ونیمروز ذکر کرده است.

به گفته این مقام محلی، وزش بادهای گردوخاک در روزهای گذشته موجب بروز مشکلات تنفسی، قلبی و چشمی برای ساکنان منطقه شده است.

همزمان سرپرست جمعیت هلال احمر در سیستان و بلوچستان از توزیع سه هزار و هشتصد ماسک میان مردم توفان‌زده منطقه سیستان خبر داده است.

از سوی دیگر خبرگزاری ایرنا مشکلات زیست‌محیطی در استان گرم و خشک سیستان و بلوچستان را باعث ایجاد مشکلاتی برای ساکنان این استان ذکر کرده است.

بنا بر این گزارش، وقوع خشکسالی و سیل، وزش بادهای نسبتا شدید ۱۲۰ روزه و توفان گرد و خاک، زلزله خیزی و خشکی تالاب بین‌المللی هامون همزمان با آب و هوای گرم و خشک، زندگی را از لحاظ اقتصادی و سلامتی برای مردم این منطقه دچار مشکل کرده است.

سیستان و بلوچستان محرومترین استان و رکورددار فقر در کشور نیز محسوب می شود.

پیشتر روزنامه اعتماد در گزارشی به نرخ فقر ۵۰ درصدی در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرده و نوشته بود نیمی از جمعیت سه میلیون نفری این استان در سال ۱۴۰۰ زیر خط فقر مطلق بودند.

بنا بر این گزارش که در ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۱ منتشر شده، سیستان و بلوچستان همچنین بالاترین آمار بی‌سوادی، سوء تغذیه کودکان و مرگ و میر زنان باردار را در کشور به خود اختصاص داده است.

این عوامل موجب مهاجرت بخشی از ساکنان این استان به مناطق دیگر ایران شده است.

بهرام صلواتی، رئیس «رصدخانه مهاجرت ایران»، بتازگی اعلام کرد خشکسالی و ریزگردها در سال گذشته موجب خروج ۱۰ هزار خانوار از شهر زابل شده است.