شبکه خبری گروه حزبالله لبنان و برخی از خبرگزاریها در ایران روز پنجشنبه دوم فروردین، از حمله پهپادی یک گروه نیابتی جمهوری اسلامی تحت عنوان «جنبش مقاومت اسلامی عراق» به اسرائیل در بامداد پنجشنبه خبر دادند.
این گروه شبه نظامی عراقی در بیانیه و ویدئویی که در شبکه خبری «المیادین» منتشر شد، عنوان کرد که با استفاده از یک پهپاد، «یک نیروگاه برق در تل آویو» را هدف قرار داده است.
تاکنون خبری در مورد اصابت این پهپاد به نیروگاه مورد اشاره در بیانیه و ویدئو منتشر نشده است. پیش از این هم حوثیها، گروه نیابتی جمهوری اسلامی در یمن، مدعی حمله به بندر ایلات اسرائیل شده بود.
جنبش موسوم به مقاومت اسلامی عراق در بیانیهاش بر تعهد خود برای آنچه «ضربه زدن به سنگرهای دشمنان در مرحله دوم عملیات در حمایت از مردم فلسطین در غزه و در پاسخ به قتلعام غیرنظامیان بیگناه» نامید، تاکید کرد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
جنگ در غزه پس از آن شروع شد که شبهنظامیان حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، روز ۱۵ مهر در حملهای تروریستی به شهرکهای جنوب اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ تن را کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را نیز گروگان گرفتند. اکثر کشتهشدگان و گروگانها غیرنظامی بودند.
در پی آن، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی حماس آغاز کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید تاکنون حدود ٣٢ هزار فلسطینی کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
در همین حال، در بیانیه «جنبش مقاومت اسلامی عراق» که در المیادین و شماری از خبرگزاریهای جمهوری اسلامی منتشر شد، آمده که «مرحله دوم عملیات مقاومت شامل محاصره ناوبری دریایی اسرائیل در دریای مدیترانه و از کار انداختن بنادر اسرائیل است.»
در این ارتباط، نشریه اسرائیلی «جروزالم پست» روز پنجشنبه با اشاره به انتشار عکس یک پهپاد حامل مواد منفجره در خبرگزاری تسنیم نوشت که این نوع پهپادها ممکن است تا ۲ هزار کیلومتر برد داشته باشند.
جروزالم پست: تهران به دنبال گرد آوردن گروههای تروریستی و نیابتی در لبنان، سوریه، عراق و یمن برای تهدید اسرائیل بوده است.
این نشریه اشاره کرد که تهران در پی حمله ۱۵ مهر سال گذشته شبهنظامیان حماس به اسرائیل، «به دنبال گرد آوردن گروههای تروریستی و نیابتی در لبنان، سوریه، عراق و یمن برای تهدید اسرائیل بوده است.»
جروزالم پست اشاره کرد که جمهوری اسلامی در گذشته به گروههای شبهنظامی عراقی کمک کرده است تا توان موشکی و پهپادی خود را افزایش دهند.
المیادین همچنین نوشت که گروه موسوم به جنبش مقاومت اسلامی عراق «روز چهارشنبه اول فروردین، با استفاده از پهپاد برای دومین بار طی یک هفته به فرودگاه بن گوریون» حمله کردند. با این حال به تاکید پایگاه خبری میمری، چنین رویدادی از سوی رسانههای اسرائیلی گزارش نشد و در فعالیت این فرودگاه نیز وقفهای روی نداد.
این گروه همچنین مدعی شده است که در روز دوشنبه ۲۸ اسفند نیز با استفاده از پهپاد، پایگاه پهپادی اسرائیل در بلندیهای جولان به نام «پالماخیم» را هدف قرار داد. این در شرایطی است که هیچ حملهای به این پایگاه هوایی در رسانه های جهان و یا اسرائیل گزارش نشد.
پیش از این، در روز نهم اسفند، جلسهای تحت عنوان «ارتش پنهانی تهران: شبکههای نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه» در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا برگزار شد.
بسیاری از اعضای این کمیته در نشست نهم اسفند بر «اجرای جدی» تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی تأکید کردند.