پس از آن که دکتر فاطمه رجاییراد، جراح دهان، فک، و صورت بدون حجاب اجباری در مراسم تجلیل از پزشکان نمونه در آمل شرکت کرد و پروانه طبابتش لغو شد، حالا تالاری که میزبان این مراسم بود هم پلمب شده است.
رسانههای داخل ایران گزارش دادهاند که به دستور دادستانی شهرستان محمودآباد، این تالار پلمب شد.
پس از برپایی مراسم تجلیل از پزشکان نمونه آمل و حضور بدون حجاب دکتر رجاییراد، چند نفر از مدیران حوزه بهداشت و درمان شهرستان آمل از جمله رئیس شبکه بهداشت و درمان، رئیس پردیس دانشکدههای پرستاری، مامایی، و پیراپزشکی آمل، و رئیس بیمارستان خمینی این شهر برکنار شدند.
شماری از مدیران دستگاههای اجرایی شرکتکننده در مراسم هم به خاطر عدم نشان دادن واکنش به حضور دکتر رجاییراد با پوشش اختیاری به هیأت تخلفات اداری معرفی شدند.
همچنین برای سلب عضویت دکتر فاطمه رجاییراد در هیأت علمی نیز اقدام شده و حضور او در دانشگاه و کلاسهای درس نیز تا صدور رأی نهایی ممنوع شده است.
از حضور این جراح نمونه با پوشش اختیاری، در رسانههای وابسته به حکومت به عنوان «رفتار ناپسند» و «اقدام هنجارشکنانه» یاد شد.
مدتی بعد پیامی ویدئویی از دکتر رجاییراد با حجاب اسلامی در رسانههایی از جمله فارس منتشر شد که در آن این پزشک «از تمام کسانی که با عدم رعایت حجاب کاملم باعث کدورت خاطر و توهین به مقدساتشان شده» و نیز از نظامپزشکی شهرستان آمل «که ماهها برای این برنامه زحمت کشیدند و علیرغم تذکرشان به من برای رعایت حجاب، آن را نادیده گرفتم و زحمتشان را پایمال کردم» پوزش خواسته است.
مشخص نیست که آیا دکتر رجاییراد برای پخش این ویدیو تخت فشار قرار داشته یا نه. اما صدا و سیمای جمهوری اسلامی طی بیش از چهار دهه گذشته بارها ویدیوهایی از اعترافات اجباری افراد مختلف را پخش کرده است.
همزمان، دکتر هاله حامدیفر، مدیرعامل شرکت دارویی سیناژن، در اینستاگرام خود عکسی از خود منتشر کرده و گفته است که به دلیل «کوتاهی مانتو» از ورود او به وزارت بهداشت برای شرکت در یک جلسه ممانعت شده است.
دکتر حامدیفر نوشته است: «من کسی نیستم. اما برخورد با نماینده تولیدکننده اصلی داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج، در حالی که جلوی در همون وزارتخانه در همین لحظه بیماران و خانوادههایشان برای کمبود داروی وارداتی تحصن کردهاند.»
شرکت سیناژن یکی از شناختهشدهترین شرکتهای دارویی در ایران است و تمرکزش بر تولید دارو برای بیماریهای ایمونولوژیک، ام اس، ناباروری، دیابت، بیماریهای کلیوی، پوکی استخوان، اختلالات هورمونی و سرطان است. در وبسایت سیناژن آمده است که این شرکت در سال ۱۳۹۷، از خروج یک میلیارد دلار ارز از کشور به منظور خرید نمونه خارجی این داروها جلوگیری کرده است.
در پی اعتراضات گسترده ضد حکومتی سال گذشته ایرانیان پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، مخالفت با حجاب اجباری نیز جلوه آشکارتری به خود گرفت.
در جریان این اعتراضات، زنان هنرمند، فعالان مدنی، و ورزشکاران بسیاری با انتشار تصاویر بدون روسری از خود، مخالفتشان با حجاب اجباری را اعلام کردند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران، نیز در تازهترین گزارشش به مجمع عمومی سازمان ملل، یکی از گویاترین نمونههای آزار و تبعیض سازماندهی شده هدفمند علیه زنان در ایران را فشار حکومت برای اعمال حجاب اجباری خواند.