واکنشها به سخنان نوشین معراجی، فیلمنامهنویس و کارگردان، درباره فرزند حاصل از رابطه خارج از ازدواج، به رغم عذرخواهی او همچنان ادامه دارد.
نوشین معراجی در نشست خبری فیلم سینمایی «نمور» در چهلمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره ارتباط دو شخصیت این فیلم و نیز «حلالزاده» نبودن یکی از شخصیتهای دیگر گفته بود: «وقتی دو نفر همدیگر را دوست دارند، عشقی که بینشان وجود داشته، آنقدر حرمت دارد که به نظر من بچهای که از آنها به دنیا میآید، حلالزاده است.»
سخنان این فیلمنامهنویس با واکنش تند مذهبیون، اصولگراها، و رسانههای نزدیک به آنان مواجه شد و این واکنشها همچنان ادامه دارد.
روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز یکشنبه اول اسفندماه خود، از درخواست دادستانی کل کشور از وزیر ارشاد برای رسیدگی به این موضوع خبر داد.
به گزارش همشهری آنلاین، مجید نصیرایی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، نیز از برگزاری یک جلسه فوقالعاده با محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اینباره خبر داد.
این نماینده مجلس در ادامه گفت که وزارت ارشاد برخوردهای لازم را در این زمینه مدنظر قرار داده است.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز تهدید کرد که در صورت تکرار این اتفاقات «مردم متدین برخورد انقلابی خواهند کرد.»
این نهاد مذهبی روز اول اسفندماه با انتشار بیانیهای، از نوع پوشش سینماگران در جشنواره فیلم فجر نیز انتقاد کرد و از وزارت ارشاد خواستار «برخورد قاطع» شد.
همچنین ببینید: انتقاد یک مرکز مذهبی از «هنجارشکنی» و «تمسخر تلویحی روسری» در جشنواره فجر
این انتقادها در حالی ادامه دارد که نوشین معراجی روز چهارشنبه ۲۷ بهمن، در نامهای سرگشاده، بابت اظهاراتش عذرخواهی کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، او در این نامه نوشته است: «بهعنوان یک ایرانیِ مقید به دین اسلام و با آگاهی از مناسبات و شرعیات مقدس شیعیان، طبیعی است که جاری شدن خطبه عقد در هنگام ازدواج زوجین را لازم و قطعی میدانم.»
نوشین معراجی ویدئوی منتشرشده از اظهاراتش را «تقطیعشده» و «سوءتفاهمبرانگیز» توصیف کرد و در ادامه افزود که در صحبتهایش به «وجود عشق بهعنوان یک مکمل در کنار عقد شرعی» اشاره داشته است.
وی با انتشار ویدئویی روی صفحه اینستاگرام خود این سخنان را تکرار کرد.
با این حال انتقادها از سخنان نوشین معراجی طی روزهای بعد از عذرخواهی او نیز ادامه یافت و تعدادی از امامان جمعه در نماز جمعه روز ۲۹ بهمنماه بهتندی به او حمله کردند.
امامان جمعه اهواز، کرج، قم، اصفهان، ساری، و گنبد کاووس این سخنان را اشاعه «تفکر انحرافی» و «افول جایگاه زن» دانستند.
بر اساس قوانین ایران که مبنای آن شریعت و احکام اسلامی است، هرگونه رابطه زن و مرد خارج از عقد یا صیغه شرعی ممنوع و مستحق مجازات است.
با این حال طی سالهای گذشته به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی در ایران و کاهش آمار ازدواج، زندگی مشترک زوجها بدون ثبت رسمی، موسوم به «ازدواج سفید»، افزایش یافته است.