یک روز بعد از دیپورت یک پژوهشگر ایرانی از آمریکا به دلیل نقص پرونده، با مشخص شدن شدن اینکه او عضو شناخته شده سازمان بسیج دانشجویی، نهاد زیرمجموعه سپاه پاسداران است، در فضای مجازی بین کاربران ایرانی بازتاب های زیادی داشته است.
روز چهارشنبه اعلام شد که محسن دهنوی یک پژوهشگر بیماری سرطان که با ویزای کار به آمریکا آمده، به دلیل نقص پرونده دیپورت شد.
ساعتی بعد از انتشار این خبر، برخی فعالان مدنی با جستجوهای اینترنتی اعلام کردند که محسن دهنوی عضو ارشد بسیج دانشجویی است. برخی از کاربران به سابقه محسن دهنوی در ریاست او در بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف و عضویت او در ستاد دانشجویی سعید جلیلی در انتخابات چهار سال پیش اشاره کردند.
خبرگزاری فارس، سال ۱۳۸۶ خبر انتصاب آقای دهنوی را به عنوان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعی شریف منتشر کرده بود. وبسایت رادیو فردا نیز با انتشار سوابق آقای دهنوی، به اداره ستاد دانشجویی سعید جلیلی توسط آقای دهنوی اشاره کرده است.
با انتشار عکس ها و گزارش ها درباره محسن دهنوی برخی کاربران فضای مجازی به این خبر واکنش نشان دادند:
در این بین واکنش جان کری نیز بازتاب هایی داشت. وزیر خارجه سابق آمریکا از دیپورت محسن دهنوی ابراز تاسف کرده بود.
یک کاربر به این موضع وزیر سابق خارجه آمریکا واکنش نشان داد:
از سوی دیگر، در فضای مجازی موضوع دیپورت محسن دهنوی بازتاب هایی داشت از جمله برخی معتقد بودند که اگر او مستحق دریافت ویزاست، باید این حق را داشته باشد.
اما یک کاربر دیگر، به موضوع دیگری اشاره کرده است.
هاله سحابی فرزند عزت الله سحابی است که سال ۱۳۹۰ در تنش های بعد از تشییع پیکر پدرش با ماموران امنیتی کشته شد.
دیپورت و روایت متناقض رسانه های حکومتی
رسانه های حکومتی ایران از جمله خبرگزاری فارس روز سه شنبه گزارش داد یک ایرانی پژوهشگر بیماری سرطان که برای کار در بیمارستان کودکان در بوستون با ویزای کار به آمریکا آمده بود، به ایران باز گردانده شد. هرچند این خبرگزاری ابتدا مدعی شد این بازگشت به خاطر فرمان اجرایی ترامپ بوده اما ساعتی بعد مشخص شد که عدم ورود آنها به خاطر نقص پرونده است.
اداره گمرک و مرزبانی آمریکا اعلام کرد، بازگشت محسن دهنوی و خانواده اش ربطی به فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ برای منع سفر شهروندان ایران و پنج کشور دیگر ندارد.
خبرگزاری های ایران نیز با اشاره با اینکه وی به همراه خانواده اش از جمله سه فرزند ۶ ساله، ۳ساله و هفت ماهه سفر کرده، از بازداشت آنها خبر دادند. اما ساعتی بعد برادر آقای دهنوی در گفتگو با خبرگزاری ها بازداشت آنها را تکذیب کرد و گفت برادرم به دلیل عدم تطابق مدرک اداری و دانشگاهی اجازه ورود نیافته است که امیدواریم این مشکل کوچک حل شود و ایشان بتواند به کار تحقیقاتی خود ادامه دهد.
روزنامه بوستون گلوب نیز بیانیه ای از اداره گمرک و مرزبانی آمریکا منتشر کرد که در آن توضیح داده، بر اساس اطلاعاتی که در جریان بررسیهای اداره مهاجرت به دست آمد، از ورود این فرد جلوگیری شد.
اداره گمرک و مرزبانی آمریکا می گوید داشتن ویزا، الزاما به معنی تضمین ورود به خاک آمریکا نیست و به همین دلیل ماموران مرزبانی مدارک را بار دیگر کنترل می کنند. به گفته اداره اداره گمرک و مرزبانی آمریکا، مسائلی مربوط به وضعیت جسمی و سلامتی، سابقه جنایی، امنیتی و توان مالی در بدو ورود بررسی می شود و همچنین از دارنده ویزا درباره مدارک کاری، سابقه ورود غیرقانونی یا نقض قوانین مهاجرتی سوال می شود.