کرونا در ایران | وزیر بهداشت: به کسانی که سه دز واکسن نزده‌اند خدمات دولتی ارائه نمی‌شود

عکس از آسوشیتدپرس

آمار رسمی فوتی کرونا در ایران در روز بیستم خرداد برای دومین بار به صفر رسید.

در چند روز گذشته، به طور متوسط روزی سه نفر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

آخرین به‌روز‌رسانی نقشه رنگ‌بندی کرونا در ایران نشان می‌دهد هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی قرار ندارند و شمار شهرهای آبی از ۳۰۱ به ۳۳۵ شهر افزایش پیدا کرده است. 

در حالی که ایران، دومین روز بدون فوتی ناشی از کرونا را ثبت کرد، وزیر بهداشت گفت کرونا هنوز تمام نشده است و افرادی که هنوز واکسن نزده‌اند از دریافت خدمات دولتی محروم خواهند شد.

بهرام عین‌اللهی گفت افرادی که سه دز واکسن نزده باشند از دریافت برخی از خدمات دولتی محروم می‌شوند.

این در حالی است که آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد تاکنون ۱۴ میلیون نفر حتی دز نخست واکسن را نیز نز‌ده‌اند.

عدم تمایل به واکسیناسیون در ایران دلایل متفاوتی دارد که عمده‌ترین آن، از دید کارشناسان بهداشتی، عدم اعتماد به واکسن‌های عرضه ‌شده در ایران در نتیجه عدم شفافیت وزارت بهداشت در ارائه داده‌ها و شواهد علمی مربوط به واکسن‌ها بوده است.

یک عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفته است برخی از مردم تصور می‌کنند اگر کرونا گرفته باشند نیازی به ولکسن ندارند، عده‌ای نیز می‌گویند با وجود تزریق واکسن فرد ممکن است باز به کرونا مبتلا شود و برخی نیز معتقدند واکسن‌ها، «عوارض خطرناکی» دارند.

مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره بر روی واکسن‌های تولید داخل تمرکز کردند و برخی معتقدند تأخیر در واردات واکسن نیز به همین دلیل رخ داد.

با گذشت یک سال از صدور مجوز مصرف اضطراری به واکسن برکت، واکسن تولید بنیاد دارویی برکت متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام، داده‌های دفتر منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد تنها ۹ میلیون دز از این واکسن تزریق شده است.

داده‌های دفتر منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد بالای ۹۱ درصد از واکسیناسیون عمومی در ایران با واکسن‌های‌ غیرایرانی انجام شده است که سینوفارم با بالای ۸۰ درصد، بالاترین سهم را داشته است.