وزارت بهداشت ایران از ۳۱ شهریور تا اول مهر، آمار ۱۶ هزار و ۳۶۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.
همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۱۷ بیمار دیگر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۸ هزار و ۵۰۸ نفر رسید.
بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور، معتقدند که آمار واقعی مرگ و ابتلا به کرونا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
چندی پیش، روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت، آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.
واکسنهای فایزر و جانسون در راه ایران
مهرداد جمالی ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران میگوید ۱۰ میلیون دز واکسن «جانسون اند جانسون» و فایزر آماده ورود به کشور است.
مدیرکل امور دارو و مواد سازمان غذا و دارو ایران پیشتر گفته بود که این واکسنها قرار است از کشورهای بلژیک و آلمان تهیه شوند.
معاون فنی گمرک ایران همچنین از ورود محموله جدید واکسن شامل ۵ میلیون دز سینوفارم در روز اول مهر خبر داد که شمار واکسنهای وارداتی را به ۶۵ میلیون دز میرساند.
این، بیست و یکمین محموله واکسن کرونا است که توسط جمعیت هلالاحمر وارد ایران میشود.
آمار منتشر شده نشان میدهد بیشترین میزان واردات واکسن در ایران مربوط به شهریور امسال و شامل ۳۸ میلیون و ۶۴۳ هزار و ۹۹۶ دز بوده است.
از طرفی، وزیر امور خارجه مجارستان نیز از اهدای ۱۰۰ هزار دز واکسن سینوفارم به ایران خبر داده است.
رسانههای داخل ایران گزارش دادهاند که با پیشنهاد وزیر بهداشت ایران، این واکسنها به پناهجویان افغانستانی داخل ایران اختصاص خواهد یافت.
احتمال تزریق واکسن فایزر به مادران باردار ایرانی
معاون وزارت بهداشت ایران گفته است که کمیته ملی واکسیناسیون به منظور تأمین واکسن فایزر برای مادران باردار با واردات واکسن فایزر از بلژیک موافقت کرده است.
به گفته علیرضا رئیسی، در صورت کافی بودن تعداد واکسنها، آنها را به عنوان دز یادآور کادر درمان نیز استفاده خواهند کرد.
واکسن فایزر، برای آزمایش واکسن کرونای خود در دوران بارداری، از ماه فوریه شروع به ثبت نام زنانی کرد که از ۲۴ هفته تا ۳۴ هفته باردار بودند، ولی هنوز به هدف ثبتنام چهار هزار نفر خود نرسیده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا با بررسی دادههای موجود، نتیجهگیری کرده که خطر سقط جنین در زنان بارداری که در ۲۰ هفته اول بارداری واکسن «ام آر ان ای» دریافت کردهاند، افزایش پیدا نکرده و واکسیناسیون را به زنان باردار توصیه کرده است.
پیش از این، وزارت بهداشت ایران واکسن سینوفارم را به مادران باردار توصیه کرده بود.
سازمان بهداشت جهانی، پس از بررسی اطلاعات سینوفارم اعلام کرد که دادههای موجود در مورد زنان باردار برای ارزیابی اثربخشی واکسن یا عوارض جانبی مربوط به آن هنگام بارداری کافی نیست. با این حال گفت از آنجایی که این یک واکسن غیرفعال شبیه بسیاری از واکسنهای موجود در بازار است میتواند برای حفاظت از زنان باردار در برابر ویروس کرونا که به مراتب خطرات بیشتری برای آنها دارد استفاده شود.
چندی پیش، رئیس مرکز بهداشت خوزستان از افزایش چند برابری فوت زنان باردار نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت این گروه باید هر چه سریعتر برای واکسیناسیون اقدام کنند.
آغاز ماه مهر با حضور حداقل یک بار در هفته کلاس اولیها در مدرسه
با آغاز ماه مهر، کلاس اولیها در مدرسه حاضر شدند. قرار است بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کلاس اولی، حداقل هفتهای یک بار به صورت حضوری به مدرسه بروند.
زنگ سال تحصیلی جدید در سوم مهر ماه به صدا در خواهد آمد.
علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر این که سیاست دولت بازگشایی حضوری مدارس است، اعلام کرد مدارس روستایی و عشایری و مدارس کم جمعیت به صورت حضوری بازگشایی می شوند که ۴۵ هزار مدرسه را دربر میگیرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفته است جمعیتی بالغ بر سه میلیون دانش آموز حدود ۳۹ درصد به اینترنت متصل نیستند یا تجهیزات کافی ندارند.
حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، چندی پیش در یک برنامه رادیویی گفت در صورتی که دانش آموزان دو دز واکسن را تزریق نکرده باشند حضور جمعی آنها در مدارس « بسیار خطرناک» خواهد بود.
از طرفی، ابهامات زیادی در مورد واکسیناسیون دانشآموزان وجود دارد.
وزارت بهداشت ایران از استفاده واکسن چینی سینوفارم و پاستوکووک به کودکان و نوجوان ایرانی خبر داده است.
با این حال تجارت نیوز، در یک گزارش میدانی از تزریق واکسن روسی اسپوتنیک به نوجوانان در برخی از مراکز خبر داده است. این واکسن برای افراد زیر ۱۸ سال هنوز تحت آزمایش است.