وزارت بهداشت ایران از روز ۶ آبان تا ۷ آبان، ۹ هزار و ۸۹۳ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۵ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۴۰۲ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۳ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا به ۱۲۵ هزار و ۹۹۸ نفر رسید.
بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات کشور، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اوایل مرداد ماه گفته بود موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر خواهد رسید.
افزایش شهرهای قرمز؛ زنگ خطر پیک ششم
رئیس بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری میگوید شمار شهرهایی که در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار دارند در حال افزایش است و آن را «زنگ خطر» آغاز پیک بعدی دانست. عاطفه عابدینی گفت تعداد بستریهای بیمارستان هنوز تغییر چشمگیری ندارد.
او همچنین نسبت به شیوع گونه «دلتا پلاس» در ایران هشدار داد. این گونه جدید که گفته میشود اندکی از دلتا مسریتر است، در کشورهای بریتانیا و روسیه نیز مشاهده شده است.
رسانههای ایران و روسیه گزارش دادهاند که بنا به مصوبه جدید ستاد عملیاتی کرونای روسیه، آن کشور از ۱۸ آبان پروازها به چند کشور از جمله ایران را با چهار پرواز در هفته از سر خواهد گرفت.
همچنین ببینید: کرونا در جهان؛ روسیه از مشاهده موارد ابتلا به گونه مسریتر از دلتا خبر دادروزنامه اعتماد گزارش داده است در روزهای گذشته، استانهای كهگيلويه و بويراحمد، زنجان، كرمان، خوزستان، فارس، مازندران، البرز، مركزی، آذربايجان شرقی، گيلان و لرستان با افزايش ابتلا و فوت، افزايش بستریها، و خروج شهرها از وضعيت آبی (کم خطر) روبرو شدهاند.
با این حال، دورکاریها لغو شده و تغییری در برنامه دولت برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها ایجاد نشده است.
اصرار وزارت آموزش و پرورش به بازگشایی مدارس و ابراز نگرانی والدین و معلمان
بنا بر اعلام وزارت آموزش و پرورش ایران، ۴۵ درصد مدارس کشور بازگشایی شدهاند و تا آذر ماه، تمامی مدارس باز میشوند.
سرپرست این وزارتخانه میگوید دبیرستانهای دوره دوم متوسطه از ۱۵ آبان و دبیرستانهای دوره اول نیز از اول آذر بازگشایی خواهند شد.
علیرضا کاظمی گفت: «حضور دانشآموزان در مدارس که بازگشایی میشوند الزامی است و حضور نیافتن دانشآموز در مدرسه برای کلاسهای حضوری به منزله غیبت است.»
مخالفان بازگشایی میگویند مدارس به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی آماده بازگشایی نیستند.
خبرگزاری ایسنا به نقل از معلمان و مدیران مخالف گزارش داد که وزارت آموزش و پرورش هنوز سرانه بهداشتی مدارس را پرداخت نکرده و مدیران برای خرید مواد شوینده مشکل دارند.
یک عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز شرط اصلی بازگشایی مدارس را «آموزش رعایت پروتکلهای بهداشتی» به کودکان عنوان کرده است.
سید احمد طباطبایی میگوید از آنجا که تعداد کودکان مبتلا به کرونای بیعلامت، قابل توجه است، میتوانند کانون انتشار بیماری به دیگران باشند و نباید از آنها غافل شد.
او همچنین افزود « فعلا از شر کرونا در امان نخواهیم بود.»
در همین حال، رئیس مرکز ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفته است که شرایط برای بازگشایی کامل مدارس و دانشگاهها مناسب نیست و باید صبر کرد.
علیرضا ناجی گفت: «تصمیماتی که در بازگشایی مدارس و دانشگاهها داریم میگیریم، و سایر تجمعات دیگری که در برگزاری مراسمها داریم، من فکر میکنم احتمالاً ما تجربه خیلی بدی خواهیم داشت.»
به گفته مدیر مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، پوشش نوبت اول واکسن کرونا در میان افراد ۱۲ سال بالا به ۷۷ درصد رسید و پوشش کامل آن ۴۷ درصد است.
علی شریفی زارچی گفت فعلا برنامهای برای تزریق واکسن کرونا به کودکان ایرانی کمتر از ۱۲ سال وجود ندارد.
در حال حاضر، وزارت بهداشت ایران واکسنهای سینوفارم و پاستوکووک را به نوجوانان بین ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق میکند.
همچنین ببینید: واکسیناسیون کودکان در ایران با واکسن چینی سینوفارم؛ بررسی نتایج مطالعات انجام شده