رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ایران میگوید از ابتدای طرح نوروزی تاکنون، روزانه ۴۰ نفر در تصادفات جادهای کشور کشته شدهاند.
کمال هادیانفر روز جمعه، ۴ فروردین ۱۴۰۲، آمار قربانیان سوانح رانندگی در طول تعطیلات نوروز تا روز پنجشنبه را ۳۸۵ کشته و ۷۱۰۰ مصدوم اعلام کرد.
هر ساله صدها نفر از ایرانیان در تصادفات مربوط به سفرهای نوروزی کشته و مجروح می شوند.
سال گذشته هم ۸۳۸ نفر در جریان مسافرتهای سال نو جان خود را از دست دادند.
مقامهای راهنمایی و رانندگی، از جمله دلایل عمده بروز تصادفات جادهای در کشور را خوابآلودگی رانندگان، سرعت و سبقت غیرمجاز و کیفیت خودروها ذکر میکنند.
به گفته رئیس پلیس راهور، بیشترین تصادفات نوروز ۱۴۰۱ متعلق به خودرهای پژو ۴۰۵، پژو پارس، پژو ۲۰۶ و پراید بودند.
این مقام پلیس بارها عدم ایمنی خودروهای داخلی را از عوامل عمده در تلفات جادهای کشور دانسته و خواستار بهبود و کارآیی محصولات خودروسازان ایرانی شده بود.
کمال هادیانفر پیشتر از بکارگیری ورق حلبی سهلایه در ساخت خودروهای داخلی انتقاد کرده و گفته بود که در تمام دنیا فولاد کم کربن بعنوان ورق خودرو استفاده می شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی، خودروهای داخلی را «آلت قتاله» خوانده و در اثبات اظهاراتش گفته بود: «نباید ستونهای خودرو در تصادفات، در بدن سرنشین برود.»
علاوه بر خطای انسانی و ناایمنی خودرو، استانداردنبودن جادهها هم از جمله عوامل تشدید سوانح رانندگی در ایران بشمار می روند.
رئیس پلیس راه راهور فراجا، سال گذشته از شناسایی ۳۳۹۲ نقطه حادثهخیز در جادههای کشور خبر داده بود.
به گفته حسن مومنی، بیشترین آمار تصادفات و جانباختگان متعلق به شش استان فارس، خراسان رضوی، اصفهان، سیستانو بلوچستان، آذربایجان شرقی و کرمان است.
رئیس پلیس راه گفته بود که بیش از ۶۰ درصد سوانح رانندگی در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ میدهد.
سازمان ملل متحد، یک سال و نیم قبل، در مهرماه سال ۱۴۰۰، در طرحی برای کمک به ایمنسازی جادهها در ایران، بودجه ای به مبلغ ۲۳۰ هزار و ۴۴۰ دلار به ایران اعطا کرد.
بنا بر گزارش درجشده در سایت آر.اس.اف ، صندوق ایمنی جادهها در سازمان ملل، این پروژه با همیاری دانشگاه خوارزمی تا شهریور سال جاری ادامه خواهد داشت.