بیانیه گروهی از اساتید دانشگاه صنعتی اراک: مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند را متوقف کنید

نیروگاه حرارتی شازند اراک

گروهی از اساتید دانشگاه صنعتی اراک روز شنبه ۲۵ آذر، در پی مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی شازند در استان مرکزی، در بیانیه‌ای خواستار توقف استفاده از این ماده سوختی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، امضاکنندگان بیانیه با اشاره به مجاز نبودن نیروگاه‌ها به سوزاندن مازوت برای جبران کمبود سوخت در قالب قانون هوای پاک مصوب سال ۱۳۹۶، از مسئولان استان مرکزی خواستند استفاده از این سوخت در نیروگاه شازند متوقف شود.

در این بیانیه درباره بروز «مخاطره جدی» برای سلامتی بیش از یک میلیون شهروند شهرهای اراک و شازند به دلیل مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند هشدار داده شده است.

در بخشی از بیانیه اساتید دانشگاه صنعتی اراک، آنها از آمادگی خود برای ارائه راه‌کارهایی از قبیل سولفور زدایی مازوت، ذخیره‌سازی گاز و طراحی نیروگاه‌های تولید برق با منابع تجدیدپذیر خبر داده‌اند.

همزمان مدیر کل حفاظت محیط زیست در استان مرکزی اعلام کرد که ۵۰ مشعل از مجموع ۷۲ مشعل نیروگاه حرارتی شازند، با سوخت مازوت فعالیت می‌کنند.

به گفته یوسف یوسفی، مازوت‌سوزی در این نیروگاه روز ۲۰ آذرماه آغاز شد و در حال حاضر در هر شبانه روز چهار میلیون لیتر مازوت در این واحد مصرف می‌شود.

به تازگی، شماری از فعالان رسانه‌ای هم در این باره اطلاع‌رسانی کرده بودند.

زینب رحیمی، خبرنگار محیط زیست، در صفحه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «رئیس سازمان محیط زیست نمی‌خواد از نیروگاه شازند اراک بازدید کنه چون دارن مازوت می‌سوزونن.»

به گفته داریوش گل‌علیزاده، از مقامات سازمان محیط زیست، آلودگی هوا در سال گذشته موجب مرگ ۲۶ هزار تن در ایران و وارد آمدن خسارتی معادل بیش از ۱۱ میلیارد دلار شده است.

روزبه اسکندری، کارشناس محیط زیست در گفتگو با صدای آمریکا، تشدید آلودگی هوا در ایران به ویژه در کلان‌شهرها را ناشی از سوزاندن گسترده مازوت و اجرا نشدن «قانون هوای پاک» توصیف کرده است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

روزبه اسکندری: حکومت مسئولیت هوای آلوده را به عهده مردم می‌اندازد