در شرایطی که کمبود دارو و تجهیزات درمانی در ایران دوباره خبرساز شده است، رئیس جمعیت هلال احمر گفته است که حدود ۴۰۰ تُن دارو و بیش از ۸۰ دستگاه آمبولانس را در اختیار زائران اربعین خواهند گذاشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز از استقرار هفت بیمارستان و درمانگاه صحرایی، دو بالگرد آمبولانس و بیش از ۱۰۰ آمبولانس در مرز خسروی برای ارائه خدمات به زائران اربعین خبر داده است.
کمبود حدود ۲۰۰ قلم دارو و تأثیر منفی آن بر روند درمان بیماران در هفتههای گذشته در رسانههای ایران خبرساز شده است.
همچنین ببینید: نگرانی از کمبود جدی دارو در ایران؛ یک داروساز به صدای آمریکا: «تأمین داروهای ساده نیز به مشکل خورده است»پس از تعیین بودجه ۶۹ هزار میلیارد تومانی دارو و تجهیزات پزشکی برای سال ۱۴۰۲، دستاندرکاران صنعت دارویی کشور بارها نسبت به بروز بحران هشدار داده بودند.
پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، گفته است در صورتی که نشود چیزی را برای زائران اربعین از داخل ایران تهیه کرد، آن را «از منابع دیگر» تأمین خواهند کرد.
ایران در زمینه آمبولانس نیز با مشکلی مشابه روبرو است. اعزام گسترده آمبولانس برای زائران اربعین در شرایطی صورت میگیرد که ماه گذشته جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، گفت سه هزار دستگاه آمبولانس فرسوده وجود دارد که باید از رده خارج شوند. میعادفر همچنین از کمبود ۱۴۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور خبر داد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی هرمزگان نیز از کمبود شدید آمبولانس خبر داده است و میگوید در سطح استان در مجموع ۳۰۰ دستگاه آمبولانس وجود دارد که تنها ۱۲۰ دستگاه آنها عملیاتی است و بقیه یا مشکل قطعه دارند و یا بسیار فرسوده هستند.
از طرفی، چندی پیش گزارشهایی مبنی بر فوت یک کودک ده ساله در هرمزگان به دلیل خراب شدن آمبولانس و مرگ یک نوزاد سه ماهه در اهواز به دلیل خاموش شدن آمبولانس خبرساز شدند و انتقادهای زیادی را در فضای مجازی برانگیختند.
محمد اسماعیل توکلی، رئیس مرکز اورژانس تهران، کمبود آمبولانس در پایتخت را جدی خوانده و میگوید تنها هشتاد دستگاه آمبولانس سالم موجود است.
توکلی تأکیده کرده است که «حال اورژانس تهران خوب نیست.»
کاربران در فضای مجازی، سیاست دوگانه وزارت بهداشت را در مورد انتقاد قرار دادهاند.
در حالی که مردم برای یافتن دارو از داروخانهای به داروخانه دیگر میروند و داروهای موجود نیز به شدت گران شدهاند، سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران، بر حفظ سلامت زائران اربعین در دو سوی مرز تأکید کرده است و بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت گفته است که «باید با سرعت عمل بالا، کیفیترین خدمات سلامت را به زائران اربعین ارائه کرد.»
در شرایطی که مقامات جمهوری اسلامی تحریمها را دلیل معضل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی عنوان کردهاند، ایالات متحده همواره تاکید کرده است که تمامی موارد مربوط به دارو، تجهیزات پزشکی، و فرآوردههای کشاورزی از تحریمهای آمریکا علیه ایران معاف است.