گستردهتر شدن دامنه مسمومیتها در ایران، واکنش نهادها و چهرههای بینالمللی بیشتری را به همراه داشته است.
ملاله یوسفزی، فعال حقوق بشر پاکستانی و برنده جایزه صلح نوبل که تمرکزش حوزه آموزش دختران است، در توییتی نوشت: «مسمومیت صدها دختر دانشآموز ایرانی تلاشی وحشتناک و خشونتآمیز برای ترساندن زنان جوان از تحصیل و خاموش کردن صدای آنها است.»
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز خواستار تحقیقات شفاف درباره گزارشهای مربوط به حملات سمی به دختران دانشآموز در ایران و مجازات عاملان آن شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، راوینا شمداسانی، سخنگوی کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، به خبرنگاران در ژنو گفت: «مقامات میگویند دستور تحقیقات درباره این حوادث را دادهاند، اما ما اصرار داریم که چنین تحقیقاتی باید شفاف باشد و یافتهها علنی شود تا عاملان آن به دست عدالت سپرده شوند.»
او گفت از این که دختران «به طور عمدی» و تحت «شرایطی مرموز» مورد هدف قرار میگیرند «بسیار نگران» هستند.
سخنگوی کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هر نوع خشونت علیه زنان و دختران را «به شدت» محکوم کرد و از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست تا قوانین و سیاستهای مؤثری را برای جلوگیری از خشونت و تبعیض علیه زنان به اجرا بگذارد و عاملان مسمومیتها را پاسخگو کنند.
از دیگر واکنشها میتوان به توییت هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، اشاره کرد. خانم نیومن با انتشار عکسی از فرزندانش، نوشت: «وقتی سه فرزندم را به مدرسه میفرستم میدانم در امنیت هستند.»
او در ادامه نوشته است: «در افغانستان دختران مجبورند در خانه بمانند و در ایران ممکن است سر کلاس دچار گازگرفتگی شوند.»
اندرو استرولین، مدیر دیدهبان حقوق بشر در اروپا، میگوید آن چه در حال حاضر بیش از هر چیز مورد نیاز است - تحقیقات بیطرفانه است ولی «متأسفانه کمترین احتمال را دارد که اتفاق بیافتد.»
نوربرت روتگن، سیاستمدار آلمانی، نیز با انتشار توییتی حملات انجام شده به مدارس دخترانه را به عوامل داخل ایران و وابسته به جمهوری اسلامی نسبت داد و گفت احتمال این که این مسمومیت ها توسط نیروهای رژیم جمهوری اسلامی انجام شده باشد بسیار زیاد است.
دریا صفایی، نماینده پارلمان بلژیک، در توییتی نوشته که رژیم ایران تلاش میکند مدارس دخترانه را تعطیل کند تا دختران برای «شورش» به آنجا نروند.
الیف شافاک، نویسنده مشهور اهل ترکیه، در اینستاگرام خود به نقش مهم زنان در اعتراضات جاری در ایران اشاره کرده و مسمومیتها را «وحشتناک» توصیف کرده است. او خواستار حمایت از زنان و دختران ایران و ایستادن کنار آنها شده است و میگوید «سکوت کمک به سرکوبگر است.»
جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری «اتحاد علیه ایران هستهای»، در توییتی نوشت که رئیسی «دشمنان خارجی» را عامل مسمومیتهای مدارس میداند و این درحالی است که مقامهای داخلی در ایران وجود یک تانکر سوخت در شهرهای مختلف ایران را عامل این اتفاق میدانند.
چلسی هارت، کمدین و فعال حقوق بشر که از ابتدای اعتراضات در ایران حمایت و همبستگی خود را نشان داده است، در توییتی، جمهوری اسلامی را عامل مسمومیتها دانسته و گفته است: «حدود هشتصد دختر دانش آموز در ایران در چنین شرایطی بسر می برند.»
با این حال ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، واکنشهای مقامات غربی درباره مسمومیت دانش آموزان را «عجولانه، عجیب و نمایشی» خوانده و نسبت به «سوءاستفاده از موضوعات انسانی برای تحقق اهداف سیاسی» هشدار داده است.