رسانههای جهانی علاوه بر اینکه درباره خشونت و سرکوب معترضان توسط جمهوری اسلامی و اعتصاب غذای زندانیان سیاسی مطالبی منتشر کردهاند، به کمبود سراسری گاز طبیعی در ایران نیز پرداختهاند که به تعطیل شدن کارخانجات، مدارس و ادارات انجامیده است.
واشنگتن پست دوشنبه از گردهمائی فعالان سیاسی ایرانی در مقابل پارلمان اتحادیه اروپا در استراسبورگ خبر داد، و به نقل از آسوشیتدپرس مینویسد راهپیمائی در حمایت از یکصد عضو پارلمان اتحادیه اروپا برگزار شده که افزوده شدن سپاه پاسداران و شاخههای متعدد آن از جمله سپاه قدس، به فهرست سازمانهای تروریستی بینالمللی را خواهان شدند.
پایگاه اینترنتی واحد خبر شبکه سراسری انبیسی آمریکا صبح دوشنبه به وقت نیویورک گزارشی دارد درباره نامه زندانی دوتابعیتی آمریکائی سیامک نمازی به رئیس جمهوری آمریکا جو بایدن، که مینویسد به ازای هفت سال حبس در زندان اوین، هفت روز اعتصاب غذا آغاز کرد.
نامه ارسالی سیامک نمازی به جو بایدن انعکاس گستردهای در رسانههای جهان داشت، از جمله صبح دوشنبه در سیانان، الجزیره و بیبیسی منتشر شد.
نیویورک تایمز گزارشی مینویسد جنگ اوکراین که انتظار میرفت جنگی امروزی و پسامدرن باشد، به جنگهای قرن بیستم بیشتر شبیه است از جمله جنگ هشت ساله ایران و عراق که تنها هنگامی پایان گرفت که یک طرف کنترل قدرت هوائی را از چنگ طرف مقابل بیرون آورد.
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران تسنیم مینویسد حکومت ایران ماه فروردین، علاوه بر هلیکوپتر و موشک، شمار نامشخصی جت جنگنده سوخوی «سو-۳۵» از روسیه دریافت خواهد کرد.
وال استریت جورنال روز دوشنبه در گزارشی از بنوآ فوکون و آرسو اقبالی مینویسد دادستان کل جمهوری اسلامی در بخشنامه جدید خود درباره حجاب اجباری، به نیروی انتظامی دستور داد به جای دستگیری زنانی که مقررات حجاب اجباری را نقض میکنند، آنها را جریمه کند.
وال استریت جورنال همچنین گزارش میدهد که حکومت ایران از ارسال نفت با قیمت تخفیفی به متحد خود سوریه که با کمبود سوخت روبرو شده خودداری کرد و به سوریه اطلاع داد که فروش اعتباری سوخت به پایان رسیده و پول نفت قبل از تحویل آن باید پرداخت شود.
رسانههای جهان پوشش خبری اعدام علیرضا اکبری به اتهام جاسوسی را با انتشار تفسیرها و پیامدها در روزهای آخر هفته گذشته همچنان ادامه دادند.
تلویزیون الجزیره قطر در تفسیری میگوید زمان اعدام از این نظر اهمیت دارد که با سخنان رهبر حکومت درباره ارتباط معترضان در خیابانها با سرویسهای جاسوسی غربی همزمان شده بود.
گاردین صبح دوشنبه خبر داد که بعد از اعدام علیرضا اکبری به اتهام جاسوسی برای بریتانیا، تندروهای محافظهکار از جمله مدیر مسوول روزنامه کیهان چاپ تهران، از حکومت میخواهند از لندن انتقام بگیرد. گاردین مینویسد خانواده اکبری اتهام جاسوسی را رد کردند.
روزنامه سان نیویورک در مقالهای از نویسنده انتونی گرنت مینویسد اعدام یک دوتابعیتی به اتهام جاسوسی همزمان است با قتل حکومتی معترضان که نوجوان زیر ۱۸ سال در میان آنها بسیار است.
روزنامه محافظهکار دیلی تلگراف لندن روز دوشنبه به نقل از توبیاس الوود، رئیس کمیته امور دفاعی مجلس نمایندگان بریتانیا در مصاحبه با رادیو تایمز لندن در باره اعدام علیرضا اکبری مینویسد: حکومت ایران به تهدید راهبردی برای بریتانیا تبدیل میشود و اقدامات بریتانیا برای مقابله با جمهوری اسلامی کافی نیست.
روزنامه میانهرو ایندیپندنت لندن روز دوشنبه در سرمقالهای اعدام اکبری را نشانه ضعف حکومت ایران میداند و مینویسد وقتی مردم ایران در باره حمایت جهانی از آزادی خود بیشتر بدانند، جمهوری اسلامی ضعیفتر میشود.
شبکه فاکس بیزنس نیوز گزارش میدهد که با بالاگرفتن تقاضا برای نفت خام در کشورهائی مثل ونزوئلا و چین، و علیرغم تحریمهای آمریکا و غرب، صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۲ اوج گرفت.