مقامات هند روز چهارشنبه ۱۱ بهمن اعلام کردند که به منظور تامین امنیت کشتیرانی در برابر خطر دزدان دریایی حداقل ۱۲ کشتی جنگی این کشور را در شرق دریای سرخ مستقر کردهاند.
همچنین همزمان با تمرکز قدرتهای غربی بر مقابله با حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران به کشتیرانی بینالمللی در منطقه، نیروی دریایی هند تاکنون بیش از ۲۵۰ کشتی را مورد بازرسی قرار داده است.
به گزارش رویترز، هند اگر چه به گروه ضربت دریای سرخ که تحت رهبری ایالات متحده فعالیت میکند، نپیوسته است و هیچ کشتی جنگی در آنجا ندارد، ولی در حال حاضر دو کشتی جنگی هند در خلیج عدن و حداقل ۱۰ کشتی جنگی و هواپیمای تجسسی آن کشور در غرب دریای عرب مستقر شدهاند و این بزرگترین استقرار دریایی هند در منطقه محسوب میشود.
سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، روز سه شنبه در یک مراسم عمومی گفت که توانایی، منافع، و اعتبار رو به رشد هند ایجاب میکند که این کشور در شرایط دشوار کمک ارائه کند.
سایر کشورها از جمله ایالات متحده، فرانسه، و چین در این منطقه حضور دریایی دارند. ولی مقامات هند میگویند پررنگترین حضور در این منطقه مربوط به هند است.
به گفته این مقامات پرسنل نیروی دریایی هند، از جمله کماندوهای ویژه، بیش از ۲۵۰ کشتی و قایق کوچک را در دو ماه گذشته بازرسی کردهاند تا با دزدی دریایی - که پس از غیبتی شش ساله دوباره آغاز شده است - مقابله کنند.
این مقامات میگویند که نیروی دریایی هند از نیمه آذر تاکنون در این منطقه دست کم ۱۷ مورد کشتیربایی، تلاش برای کشتیربایی، یا حرکات مشکوک را ثبت کرده است.
حوثیهای از آبان امسال تاکنون با ادعای حمایت از فلسطینیها در جنگ با اسرائیل، در دریای سرخ به کشتیها حمله کردهاند. حدود ۱۲ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان از طریق دریای سرخ انجام میشود.
حمله اسرائیل به گروه شبهنظامی حماس در غزه پس از آن روی داد که شبه نظامیان فلسطینی روز ۱۵ مهر در یک حمله تروریستی به مناطق جنوبی اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ تن را که عمدتا غیرنظامی بودند، کشتند و حدود ۲۴۰ تن، از جمله کودکان، زنان، و سالمندان را گروگان گرفتند و به غزه بردند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورهای جهان حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
یک گروه ضربت به رهبری ایالات متحده نیز در ماه جاری نیروهای حوثی را در منطقه مورد هدف قرار داد اما نیروهای هندی می گویند که این بحران در حال گسترش به فراتر از دریای سرخ است.
یک مقام نیروی دریایی هند، که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفته است: «گرچه ارتباط حوثیها با دزدان دریایی قطع شده است ولی دزدان دریایی سعی میکنند از این فرصت، که نیروهای غربی بر دریای سرخ متمرکز شدهاند، استفاده کنند.»
نیروی دریایی هند به تازگی دو کشتی ایرانی را نجات داد، به نجات یک کشتی ماهیگیری سریلانکایی کمک کرد، و به دو کشتی تجاری که هدف حملات هوایی قرار گرفته بودند یاری رساند.
دو مقام هندی بی آن که جمهوری اسلامی را متهم کنند، گفتند که در حملات دیماه، ۱۳۶ پهپاد «شاهد» ساخت ایران مورد استفاده قرار گرفتند. جمهوری اسلامی بلافاصله اتهامات ایالات متحده مبنی بر دست داشتن در این حملات را رد کرد.
هارش پنت، کارشناس سیاست خارجی در اندیشکده بنیاد تحقیقات آبزرور مستقر در دهلی نو، به رویترز گفت: «نیروی دریایی هند به طور فزایندهای این توانایی را به نمایش می گذارد که نه تنها میتواند از منافع خود دفاع کند بلکه مایل است و میتوند مسئولیتهای منطقهای را نیز بر عهده بگیرد.»
جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، در این ماه از تهران دیدن کرد و مسئله امنیت دریایی را با مقامات ایرانی به بحث گذاشت.