آخرین مرحله از انتخابات پارلمانی هند روز شنبه ۱۲ خرداد، در حالی برگزار شد که نارندرا مودی، نخستوزیر راست افراطی، و رقیب چپ گرای میانه روی او، راهول گاندی به پیروزی چشم دوختهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دین و مسائل اقتصادی از جمله بیکاری، نقش تعیینکنندهای در نتیجه انتخابات هند خواهند داشت.
انتخابات هفت مرحلهای هند که حدود ۹۷۰ میلیون تن واجد شرایط رای دادن در آن بودند، حدود ۶ هفته پیش آغاز شد و روز شنبه با رایگیری بر سر ۵۷ کرسی نهایی از جمله در شهر واراناسی، حوزه انتخابیه مودی، پایان یافت.
نارندرا مودی از شهروندان هند خواست حضور حداکثری در انتخابات داشته باشند «تا با همدیگر دموکراسیمان را پویاتر و مشارکتیتر کنیم.»
اگرچه انتظار میرود حزب ملیگرای بیجیپی به رهبری مودی در این انتخابات به پیروزی برسد و او برای سومین بار نخستوزیر هند شود، اما ائتلاف نیروهای اپوزیسیون با عنوان «ائتلاف فراگیر توسعه ملی هند» تحت رهبری حزب «کنگره» و شخص راهول گاندی ممکن است آرای قابلتوجهی کسب کند.
گرمای سوزان این روزهای هند حضور رایدهندگان در انتخابات این کشور را دشوار کرده بود و مقامات از کشتهشدن دهها مسئول برگزاری انتخابات در دو استان بهار و اوتارپرادش بر اثر گرمازدگی خبر دادند.
هم مودی و هم گاندی پیشبینی کردهاند با شکست سنگین طرف مقابل، دولت بعدی هند را تشکیل خواهند داد.
نارندرا مودی کارزار انتخاباتی خود را با تمرکز بر دستاوردهای یک دهه اخیر خود آغاز کرد اما پس از مدت کوتاهی به حملات علیه ائتلاف اپوزیسیون با متهم کردن آنها به جانبداری از اقلیت ۲۰۰ میلیون نفری مسلمان هند روی آورد.
رویترز به نقل از تحلیلگران نوشت که تغییر در تاکتیک مودی پس از مشارکت پایین طرفدارانش در مرحله اول انتخابات و به امید برانگیختن آنها به مشارکت گستردهتر در مراحل بعدی انجام شد.
در مقابل، کارزار انتخاباتی نیروهای اپوزیسیون عمدتا بر آنچه که «نجات هند از حکومت دیکتاتوری مودی» میخوانند، متمرکز بوده است.
رشد بیکاری و نیز افزایش شکاف طبقاتی در هند از مواردی هستند که مخالفان مودی بر روی آنها تاکید کرده اند.