تداوم افزایش قیمت خودرو در ایران؛ پلیس: برخی برای «دور دور» ماشین اجاره می‌کنند

توقیف ماشین‌های لوکس در ایران به دلیل «دور دور کردن» - آرشیو

فرمانده انتظامی تهران بزرگ بدون اشاره به افزایش قیمت خودرو در بازار ایران، می‌گوید «سطح خودرو» افراد مرفه پایین آمده، تا جایی که برخی برای دور دور کردن در خیابان‌ها ماشین «اجاره می‌کنند.»

حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، گفت در حالی که در گذشته «افراد مرفه و بی‌درد» با خودروهای لوکس در محله‌های مشخصی «دور دور» می‌کردند، اکنون در بررسی مدارک برخی خودروهای توقیف‌شده مشخص می‌شود که آن خودرو «برای یک روز اجاره شده‌اند تا فرد بتواند در برخی از خیابان‌های تهران فقط دور دور کند.»

او همچنین با بیان این که «پلیس طرح‌های ویژه برای برخورد با این افراد در دستور کار دارد»، از قوه قضاییه خواست «با این افراد قاطع‌تر برخورد کند.»

دور دور کردن و کورس گذاشتن با ماشین‌های گران‌قیمت در سال‌های اخیر به یکی از تفریح‌های برخی جوانان در ایران، به‌ویژه در خیابان‌های شمال شهر پایتخت و برخی کلان‌شهرها، تبدیل شده است.

اما مقامات پلیس در قالب طرح‌هایی این خودروها را به بهانه «مزاحمت‌های خیابانی برای شهروندان و سایر خودروها» توقیف می‌کنند.

بنا بر گزارش‌های پیشین، قیمت خودروهای خارجی در ایران حدود ۱۰ برابر قیمت‌های جهانی است و واردات این خودروها در انحصار افراد خاص نزدیک به جمهوری اسلامی قرار دارد.

پیش از این، کیومرث سرمدی واله، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا گفته بود که بازار خودرو کشور به دلیل «غیررقابتی بودن و رانت و دست داشتن دلالان متعدد دچار نابسامانی بسیار شدید و رهاشدگی قیمت است.»

با خروج خودروهای تیبا، ساینا، سمند و پژو ۴۰۵ از چرخه تولید در ایران، جهش قیمت‌ها در بازار خودرو بیش از پیش افزایش یافته است.

بر اساس قیمت‌های روز سه‌شنبه ۲۸ تیر، بهای پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۱۴۰۰ از ۵۸۰ میلیون تومان به ۶۱۵ میلیون تومان افزایش یافته و پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۳۹۹ از ۲۸۲ میلیون تومان در روز پیش از آن به ۲۸۴ میلیون تومان رسیده است. همچنین پراید ۱۵۱ مدل ۱۴۰۰ از ۱۷۶ میلیون تومان به ۱۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت داشته است.

بنا بر گزارش دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از وضعیت مالی شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا و بر اساس صورت‌های مالی تلفیقی، زیان انباشته دو گروه ایران‌خودرو و سایپا تا پایان شهریور سال ۱۴۰۰ «بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان» عنوان شده است.