در آخرین گزارش صندوق بین المللی پول و در بخش خاورمیانه، تاکید شده است که بحران اقتصادی در ایران تشدید خواهد شد و بر اقتصاد منطقه نیز تاثیرگذار است.
بنا به گزارش این نهاد معتبر بین المللی در آغاز سال جاری میلادی شاخص قیمت مصرف کننده در ایران حدود ۵٠ درصد بوده و این شاخص در سال جاری میلادی بیش از ۳۷ درصد خواهد بود.
این نرخ تورم، ایران را در ردیف بدترین کشورهای دنیا از نظر وضعیت اقتصادی قرار خواهد داد؛ به عنوان مثال سودان جنگ زده که شاخص قیمت مصرف کننده در آن از ۴۹ درصد هم فراتر خواهد رفت. اما عراق در همسایگی ایران تغییر ۲ درصدی را تجربه میکند و در افغانستان به یک درصد هم نخواهد رسید.
از سوی دیگر نرخ رشد اقتصادی ایران نیز منفی ۶ درصد برای امسال پیش بینی شده است که حکایت از تشدید بحران اقتصادی دارد.
ضمن این که باید درنظر داشت صندوق بین المللی پول در محاسبات خود «صفر شدن» صادرات نفت ایران را لحاظ نکرده است. این درحالی است که پس از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی، صادرات نفت ایران به نحو قابل توجهی کاهش پیدا کرده و دولت پرزیدنت ترامپ اعلام کرده است که در ادامه فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی برای وادار کردن این رژیم به تغییر رفتار، دیگر معافیت خرید نفت از ایران را برای هیچ کشوری در نظر نمی گیرد.
پیشتر برایان هوک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران گفته بود که تحریمهای آمریکا از اردیبهشت سال گذشته، باعث کاهش ده میلیارد دلاری درآمد ایران از فروش نفت شده است.
با این حال مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در اسفند ماه سال گذشته خطاب به یک شهروند ایرانی تاکید کرد: «ما می خواهیم به گونهای [تحریمها را] انجام دهیم که به مردم عادی ایران صدمه نرسد و کنشگران بد و رهبرانی را مجازات کند که کشورتان را به مسیری کشانده اند که پس از انقلاب، چهل سال شکست به بار آورده است.»
همچنین ببینید: وزیر خارجه آمریکا: تلاش میکنیم طوری مقامات جمهوری اسلامی را تحریم کنیم که به مردم ایران صدمه نخورد