لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۱

وزیر خارجه آمریکا:‌ تلاش می‌کنیم طوری مقامات جمهوری اسلامی را تحریم کنیم که به مردم ایران صدمه نخورد


وزیر خارجه ایالات متحده می گوید آمریکا در تلاش است که ضمن تحریم مقام های فاسد جمهوری اسلامی، به مردم عادی ایران آسیبی وارد نشود.

حساب فارسی توئیتر وزارت خارجه آمریکا ویدئویی را منتشر کرد که در آن رابرت پالادینو معاون سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده سوال یکی از کاربران را از وزیر خارجه آمریکا می پرسد. شیرین یک کاربر ایرانی از آقای پمپئو پرسیده که «چرا ایالات متحده، نهادهای جمهوری اسلامی که در نقض حقوق بشر ایران دست دارند، مثل سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و صدا و سیمای جمهوری اسلامی را تحریم نمی کند.»

آقای پمپئو در پاسخ گفت: اولین چیزی که باید بگویم این است: رهبران جمهوری اسلامی باید مراقب حفاظت از حقوق بشر مردم ایران باشند. این باعث ناراحتی من و صدها میلیون نفر از مردم آمریکا است که رهبران ایران از حقوقی که شما به آن اشاره کردید، محافظت نمی کنند.

وزیر خارجه ایالات متحده افزود: ما تلاش می کنیم که سهم خودمان را در این مقوله انجام دهیم. ما این کار را با تحریم بیش از ۱۴۰ فرد و نهاد ایرانی انجام داده‌ایم.

آقای پمپئو افزود: ما به طور مداوم مشغول بررسی راههای هستیم که از طریق آنها بتوانیم این کار را انجام دهیم. ما می خواهیم به گونه ای [تحریمها را] انجام دهیم که به مردم عادی ایران صدمه نرسد و کنشگران بد و رهبرانی را مجازات کند که کشورتان را به مسیری کشانده اند که پس از انقلاب، چهل سال شکست به بار آورده است.

وزیر خارجه آمریکا در پایان گفت: ما همچنان به جستجو و شناسایی متخلفان و سازمانهایی که باعث فساد در کشورتان و وخامت شرایط تان شده اند، ادامه می دهیم. زمانی که راهی را برای انجام این کار پیدا کنیم، ایالات متحده آماده است با مردم ایران در تحریم ها و کلیه مسائل مربوط به حقوق بشر در داخل ایران همکاری کند.

این دومین ویدئو صفحه فارسی توئیتر وزارت خارجه آمریکا از مجموعه «پاسخ وزیر خارجه پمپئو به سئوالات شما» است.

دو هفته پیش هم، وزیر خارجه آمریکا در ویدئوی دیگری گفته بود که ایالات متحده در حال بررسی موضوع حضور فرزندان مقامات نظام در آمریکا است.

آقای پمپئو گفته بود: «سوال خوبی است. درباره پرسشی که کردید، کمی فکر کنید. همان کسانی که مشغول نابود کردن زندگی مردم ایران هستند، فرزندان‌شان را به خارج می‌فرستند؛ زیرا آنها ثروتمند هستند؛ زیرا ثروت شما را دزدیده‌اند و از طریق فساد، پول شما را گرفته‌اند؛ آنها [مقامات رژیم ایران] به مردم خوب و زحمت‌کش ایران لطمه زده اند.»

هفته گذشته نیز وزیر خارجه آمریکا در توئیتر با اشاره به «چهل سال شکست جمهوری اسلامی» نوشت رژیم حاکم در ایران همواره ایدئولوژی را بر منافع و رفاه مردم ایران ترجیح داده است.

مایک پمپئو جمعه ۱۲ بهمن با منشن کردن (اشاره کردن) توئیت رئیس جمهوری اسلامی ایران نوشت: «حتی رییس جمهورتان به ۴۰ سال شکست رژیم ایران اعتراف می کند.»

این چندمین بار است که وزیر خارجه آمریکا برای ارتباط با مردم ایران به فارسی پیامی را در توئیتر خود منتشر می کند.

وزیر خارجه آمریکا آبان ماه گذشته همزمان با بازگشت تحریمها، به فارسی نوشت: «ایالات متحده با ایستادن در کنار مردم ایران با آنها ابراز همبستگی می‌کند. مردم ایران پس از گذشت تقریبا ۴٠ سال بیشترین صدمه را از سوء مدیریت و فساد اقتصادی خورده اند.»

وزارت خارجه آمریکا غیر از این نیز بارها به مسائل ایران پرداخته است.

توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا نیز مرداد ماه گذشته با افزایش اعتراضات در ایران نوشت: «از صدای مردم ایران که نادیده گرفته شده است، حمایت می کنیم.»

همچنین، تیرماه گذشته وزارت خارجه ایالات متحده در صفحه توئیتر فارسی خود به مناسبت روز جهانی حقوق بشر، یاد زندانیان حقوق بشری در ایران را گرامی داشت و از زندانی بودن حدود ۸۰۰ ایرانی مروج حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی خبر داد.

آذرماه گذشته نیز وزارت خارجه آمریکا در پیامی در توئیتر خود به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد به ثروت حاکمان ایران و فساد دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی با ذکر نام علی خامنه‌ای اشاره کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، خرداد امسال با اعلام خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای با ایران دستور داد تحریم‌های هسته‌ای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.

ایالات متحده می گوید جمهوری اسلامی ایران با برنامه موشکی و همچنین حمایت از گروه های شورشی و تروریستی، موجب بی ثباتی در خاورمیانه است.

اتحادیه اروپا پس از خروج ایالات متحده از برجام و بازگشت تحریم‌های ایران، اعلام کرده بود که یک ساز و کار ویژه مالی برای تجارت با ایران راه‌اندازی می‌کند. تاکنون دست‌کم چهار کشور اروپایی میزبانی از این ساز و کار را رد کرده‌اند. در روزهای اخیر برخی منابع اروپایی و ایران خبر دادند به زودی این ساز و کار مالی فعالیت خود را اجرایی می کند.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد ماه ضمن اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق جدید با جمهوری اسلامی را برشمرد، که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه، نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG