نگرانی و تردید اعطاکنندگان کمک مالی بین‌المللی برای بازسازی غزه

محمود عباس رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین در کنفرانس وزاری خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب - قاهره،

به گفته معاون نخست وزیر فلسطین، کشورها و سازمان های کمک دهنده به غزه می‌پرسند چرا باید برای جنگ‌های اسرائیل در غزه هر دو سال یکبار پول خرج کنیم؟

محمد مصطفی، معاون نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین روز سه‌شنبه گفت تا زمانی که گروه حماس قدرت را در نوار غزه در دست دارد و خطر جنگ‌های آینده منطقه را تهدید می‌کند، اعطاکنندگان کمک مالی بین‌المللی در دادن کمک برای بازسازی منطقه تردید دارند.

آقای مصطفی می‌گوید پس از جنگ ‌روزه اسرائیل با حماس در غزه، سازمان‌های بین‌المللی مایل هستند که نیروهای «گروه فتح» وابسته به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین کنترل نوار غزه را به دست بگیرند.

معاون نخست وزیر فلسطین گفت در حالی که حماس همچنان می‌گوید قصد دارد با راکت‌هایی که در اختیار دارد اسرائیل را نابود کند، کشورها و سازمان‌های اعطاکننده کمک مالی بازسازی نوار غزه را با احتیاط بررسی می‌کنند. جنگ ماه‌های تیر و مرداد سومین جنگ در غزه در شش سال گذشته بود:

«عده‌ای می‌گویند چرا باید برای جنگ‌های اسرائیل در غزه هر دو سال یکبار پول خرج کنیم؟ بعضی از کشورها از بابت وضعیت موجود در سرزمین‌های نگران هستند...چون بدون آن که دولت فلسطین بر تمام جنبه‌های زندگی در غزه رهبری و نظارت داشته باشد، بازسازی غزه ممکن نیست.»

محمد مصطفی گفت به رغم موانع، تشکیلات خودگردان فلسطینی طرحی برای کمک به غزه به اجرا درآورده و برای برگزاری کنفرانس اعطاکنندگان کمک مالی در مصر برای ماه آینده فراخوانی داده است. مصر سه‌شنبه شب اعلام کرد که کنفرانس کمک برای بازسازی غزه را – با مشارکت نروژ – روز بیستم مهر ماه برگزار خواهد کرد.

در واشنگتن، مائن عریقات، سفیر تشکیلات خودگردان فلسطینی و نماینده ارشد سازمان آزادی‌بخش فلسطین در ایالات متحده گفت هرچند اعطاکنندگان نگرانند، دولت وی نشانه‌هایی دریافت کرده مبنی بر این که عده زیادی به دادن کمک مالی تمایل دارند:

«فکر می‌کنم حماس دریافته که همه چیز از کانال تشکیلات فلسطینی انجام می‌شود. آنها با این موضوع مخالفتی نخواهند کرد.»

سخنگوی سازمان ملل می‌گوید آقای عریقات و مسئول هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان درخواست کمک اضطراری به ارزش ۵۵۱ میلیون دلار برای بازسازی غزه کرده‌اند. مبلغ درخواستی در ابتدای ماه اوت ۳۶۷ میلیون دلار بود. این کمک‌ها صرف مواد خوراکی و نیازهای اولیه، فراهم کردن امکانات بهداشتی ، آب، آموزش و حمایت‌های روانی و اجتماعی می‌شود و از طریق دولت فلسطین، آژانس‌های سازمان ملل و گروه‌های امدادرسانی محلی و بین المللی توزیع خواهد شد.