صدها فعال مدنی خواستار تلاش امانوئل مکرون برای آزادی نرگس محمدی شدند

بیش از ۸۵۰ تن در نامه خود به امانوئل مکرون از او خواستند برای «پایان یافتن بدرفتاری‌ها با تمامی زندانیان سیاسی در ایران تلاش کند، حقوق بشر را در مذاکرات با رژیم جمهوری اسلامی در اولویت قرار دهد و تمام اقدامات ممکن و لازم را برای آزادی نرگس محمدی و نجات جان او انجام دهد.»

بیش از ۸۵۰ تن از نویسندگان، هنرمندان، فعالان حقوق بشر و حقوق زنان فمنیست ایرانی و فرانسوی، در نامه‌ای سرگشاده به امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، خواستار تلاش او برای آزادی فوری نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، برنده جایزه صلح نوبل و شهروند افتخاری فرانسه، شدند.

امضاکنندگان این نامه که روز جمعه دوم آذر منتشر شد، با اشاره به این‌که خانم محمدی سال‌های زیادی از عمر خود را صرف مبارزه با اعدام‌ها و آپارتاید جنسیتی در ایران کرده است و بهای سنگین این ایستادگی شجاعانه را می پردازد، نوشتند که او از پاییز سال گذشته از حق تماس و حق ملاقات با وکیل و خانواده محروم شده است.

آنها در بخش دیگری از نامه افزودند که نرگس محمدی ۵۲ ساله اکنون با بیش از ۱۰ سال دیگر حبس روبه‌روست و از مراقبت‌های ضروری پزشکی هم محروم است، و اضافه کردند: «مقامات ایرانی عمداً جان او را به خطر می‌اندازند، در حالی که او از مشکلات شدید سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی، دردهای کمر، اختلالات چشمی، توده مشکوک در سینه و احتمال ابتلا به سرطان استخوان رنج می‌برد.»

بر اساس گزارش‌ها، نرگس محمدی در طول سالیان گذشته دچار بیماری‌‎هایی مانند بیماری قلبی شده است. در همین ارتباط، وکیل او روز ۱۳ آبان اعلام کرد که در طول معاینه اخیر پزشکی، پزشکان یک ضایعه استخوانی مشکوک به سرطان در پای راست او کشف کردند و این زندانی سیاسی تحت عمل جراحی برای برداشتن بخشی از استخوان پای خود، از جمله پیوند استخوان قرار گرفت.

همچنین ببینید: بیش از ۴۰ سازمان بین‌المللی خواستار آزادی فوری نرگس محمدی شدند

امضاکنندگان نامه به رئیس‌جمهوری فرانسه «این میزان بی‌توجهی» به سلامتی خانم محمدی را با وجود وخامت سریع شرایط جسمی‌اش، «ظلمی برنامه ریزی شده و تلاشی برای خاموش کردن یکی از بلندترین فریاد های عدالت خواهی در ایران دانستند.»

پیش از این هم بی‌توجهی به بیماری و شرایط جسمانی زندانیان سیاسی موجب جان باختن شماری از آنان شده است که در این مورد می‌توان به شاهرخ زمانی، بکتاش آبتین، هدی صابر اشاره کرد.

در این نامه از رئیس جمهوری فرانسه خواسته شد که «به‌طور جدی ، فوری و موثر برای آزادی بی‌قید وشرط» نرگس محمدی اقدام کند؛ «کسی که نه‌ تنها همسر و فرزندانی شهروند فرانسه دارد، بلکه خودش بارها نشان افتخار شهروندی فرانسه را از شهرهایی چون لیون، شیلی مازاران در استان پاریس، لا بویس و ویر در کالوادوس دریافت کرده است.»

نویسندگان، هنرمندان، فعالان حقوق بشر و حقوق زنان فمنیست امضاکننده نامه از امانوئل مکرون خواستند برای «پایان یافتن بدرفتاری‌ها با تمامی زندانیان سیاسی در ایران تلاش کند، حقوق بشر را در مذاکرات با رژیم جمهوری اسلامی در اولویت قرار دهد و تمام اقدامات ممکن و لازم را برای آزادی نرگس محمدی و نجات جان او انجام دهد.»

قبل از این هم بیش از ۴۰ سازمان و نهاد بین‌المللی نیز هفته گذشته در نامه‌ای مشترک خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار آزادی فوری نرگس محمدی، فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین و برنده جایزه صلح نوبل، شدند.

به گزارش وب‌سایت کمپین حقوق بشر ایران، در نامه این ۴۴ سازمان و نهاد بین‌المللی آمده که خانم محمدی که بیش از یک دهه را به‌طور پیوسته با «اتهامات ساختگی و بی‌‌اساس» روبرو و در زندان محبوس بوده است، طی سال‌های اخیر بارها و بارها با محرومیت از خدمات پزشکی مواجه شده است.

نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر، به دلیل فعالیت‌هایش بارها به دست مقامات جمهوری اسلامی بازداشت و زندانی شده است.

دوره کنونی حبس نرگس محمدی از آبان ۱۴۰۰ آغاز شد و در پی محکومیت او در اردیبهشت همان سال. با افزودن موارد بیشتری که در دی و مهر ۱۴۰۱ و همچنین دی، خرداد و مهر ۱۴۰۳ علیه او مطرح شد. او اکنون به ۱۳ سال و ۹ ماه حبس و ۱۵۴ ضربه شلاق محکوم شده است. اتهامات او شامل «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» است.