دیدبان حقوق بشر: «نقض حقوق بشر در ایران ادامه دارد»

تصویر گزارش تازه (۲۰۱۴) دیدبان حقوق بشر از اوضاع اجرا و نقض موازین حقوق بشر در جهان

گزارش تازه دیدبان حقوق بشر که ۲۴ امین گزارش آن از سراسر جهان است، ۶۶۷ صفحه است و وضعیت اجرای موازین حقوق بشر را در بیش از نود کشور جهان بررسی می کند. این گزارش حاکی از آن است که موارد جدی نقض موازین حقوق بشر در ایران تحت دولت حسن روحانی همچنان مشاهده می شو
تازه ترین گزارش دیدبان حقوق بشر حاکی از ادامه نقض موازین حقوق بشر در ایران است.

گزارش سال ۲۰۱۴ دیدبان حقوق بشر از وضعیت رعایت یا نقض موازین حقوق بشر در سراسر جهان، که روز چهارشنبه ۲۲ ژانویه منتشر شده، حاکی از آن است که تضییع حقوق بشر در ایران در دولت حسن روحانی همچنان ادامه دارد و شهروندان ایرانی با نقض آشکار و جدی موازین حقوق بشر مواجهند.

این گزارش همچنین حاکی از آن است که مسئولان جمهوری اسلامی چند تن از زندانیان شاخص سیاسی را آزاد کرده اند اما بقیه در زندان به سر می برند و آمار اعدام ها نیز همچنان بالاست.

گزارش سال ۲۰۱۴ دیدبان حقوق بشر مبتنی بر آن است که فعالان جامعه مدنی و چهره های پیشرو اپوزیسیون، از جمله مهدی کروبی و میرحسین موسوی، همچنان زندانی یا تحت فشارند و دولت ایران به گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران نیز اجازه نداده که از آن کشور بازدید کند.

سارا لیا ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیدبان حقوق بشر، می گوید:«تلاش برای لغو حکم اعدام در ایران باید یکی از اولویت های فعالیت حسن روحانی در راستای اعمال اصلاحات در ساختار قضایی کشور باشد. کوشش برای مبارزه با سانسور شدید نیز از مواردی است که انتظار می رود در دستور کار رئیس جمهوری تازه ایران قرار داشته باشد.»

گزارش تازه دیدبان حقوق بشر که بیست و چهارمین گزارش آن از سراسر جهان است، ۶۶۷ صفحه است و وضعیت اجرای موازین حقوق بشر را در بیش از ۹۰ کشور جهان بررسی می کند.

ایران همچنان یکی از بزرگترین زندان های جهان برای خبرنگاران و وبلاگ نویسان است.

مواردی جدی از نقض موازین حقوق اقلیت های مذهبی و قومی و همچنین حقوق زنان نیز در ایران گزارش شده است.
دستکاری دولت ایران در سرعت اینترنت و فیلتر کردن وبسایت ها و تلاش برای گردآوری آنتن های ماهواره از موارد دیگر تضییع حقوق شهروندان گزارش شده است.

دیدبان حقوق بشر در گزارش تازه خود آورده که مطابق آمار رسمی منابع دولتی ایران، دست کم ۲۷۰ زندانی طی سال ۲۰۱۳ اعدام شده اند. این درحالی است که بسیاری برآنند که آمار حقیقی اعدام شدگان بیش از این رقم است.

به رغم آزادی تعدادی زندانی سیاسی طی پاییز امسال، که نسرین ستوده در میان آنها بود، ده ها زندانی سیاسی دیگر که فعالیت عمده شان در راستای دفاع از حقوق بشر بوده، همچنان زندانی اند. محمد سیف زاده و عبدالفتاح سلطانی در میان این عده هستند.

از موارد دیگری که در گزارش تازه دیدبان حقوق بشر در مورد ایران آمده، تضییع حقوق اقلیت های دینی از جمله بهاییان است که با نام «اجرای مبانی اسلام» یا «حفظ امنیت ملی» توجیه و انجام می شود.