آیا می توان به فیلم پورن معتاد شد؟

جیلیان جانسون، ستاره فیلم های پورن در یک نمایشگاه مربوط به این صنعت در لاس وگاس. عکس تزئینی است.

تری کروز، به خاطر حضور در ویدیوهایی که در آنها می گوید به پورنوگرافی معتاد شده، مورد تحسین قرار گرفته است. بازیگر فیلم سینمایی "بروکلین ۹ - ۹" و بازیکن سابق لیگ ملی فوتبال آمریکا قبلا اعتراف کرده بود که اعتیاد او به پورنوگرافی از ۱۲ سالگی آغاز شد.

او در مستند ویدیویی "راز کثیف کوچولو" که در صفحه فیس بوک خود گذاشته، درباره اعتیادش به پورنوگرافی توضیح بیشتری می دهد.

در حالی کروز از عبارت "اعتیاد به پورنوگرافی" یاد می کند که در "کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری" انجمن روانپزشکان آمریکا، به طور رسمی تشخیصی با عنوان "اعتیاد به پورنوگرانی" وجود ندارد. این کتابچه مورد استفاده محققان و پزشکان است.

انجمن روانپزشکان آمریکا اشاره می کند که پورنوگرافی می تواند برای برخی افراد "مشکل آفرین" باشد. با این حال، این انجمن اعتراف می کند که کارشناسان مطمئن نیستند که "استفاده بیش از اندازه از پورن را چگونه باید طبقه بندی کنند."

یک محقق کانادایی که می خواست تحقیقی در مورد تاثیر پورنوگرافی بر تمایلات جنسی مردان انجام بدهد، مجبور شد پژوهش خود را رها کند چرا که نتوانست هیچ مردی پیدا کند که هرگز تصاویر فعالیت های جنسی واضح و صریح تماشا نکرده بود.

با این حال، انجمن روانپزشکان آمریکا قبلا موردی را تحت عنوان "اختلال پیش فعالی جنسی" برای قرار دادن در بخش عناوین تشخیصی خود بررسی کرده بود که شامل زیر گروه پورنوگرافی نیز می شد، اما عاقبت به خاطر نبود شواهد کافی، تصمیم گرفت چنین موردی را در بخش عناوین تشخیص بیماری ها قرار ندهد.

با وجود این، تحقیقات مهمی درباره اعتیاد به پورنوگرافی انجام گرفته است، از جمله تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ شد.

در این تحقیق، پژوهشگران واکنش مغز ۵۲ نفر از جمله ۱۳ زن را که خود گفته بودند مصرف پورنوگرافی برای آنها مشکل زا شده است، بررسی کردند.

پژوهشگران این تحقیق، به طور ویژه یک واکنش در مغز را که واکنش پی-۳۰۰ نام دارد، مطالعه کردند. معمولا زمانی که فرد با چیزی که قبلا درگیر آن بوده تحریک شود، واکنش پی-۳۰۰ افزایش می یابد. برای مثال، افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارند، با دیدن تصاویر مرتبط با مواد مخدر واکنش پی-۳۰۰ بیشتری نشان می دهند.

پژوهشگران انتظار داشتند که در افرادی که گفته بودند تماشا نکردن پورنوگرافی برایشان سخت است، با دیدن تصاویر جنسی واکنش پی-۳۰۰ در مغز آنها بیشتر شود، اما این چنین نشد.

در عوض، پژوهشگران نتیجه گرفتند کسانی که تماشا نکردن پورنوگرافی برایشان سخت است لزوما اعتیاد ندارند و ممکن است رفتار آنها را نوعی "اجبار" یا Compulsion توصیف کرد.

برخی دیگر از پژوهشگران، منتقد تحقیقات صورت گرفته در این باره هستند. از جمله این منتقدان، دیوید لی، یک روانشناس بالینی و نویسنده "افسانه اعتیاد به سکس" است که می گوید این پژوهش ها به خاطر طرح ضعیف آزمایش، از نظر دقت روش شناختی و نبود مشخصات مدل ایراد دارد.

دکتر لی به طور عمده این آزمایش ها را بدون نظارت خوانده و به آنها برچسب "صنعت سودآور" زده است که اخیرا مثل قارچ سبز شده اند و درمان هایی را پیشنهاد می کنند که بر اساس شواهد و اسناد نیست.

یک جستجوی ساده در فروشگاه آنلاین آمازون درباره "اعتیاد به پورنوگرافی" ۱۴۰۰ عنوان کتاب را نشان داد که بسیاری از آنها در زیرمجموعه کتاب های دینی و معنوی قرار دارند. در همین حال یک تحقیق دیگر، که البته قابل تعجب هم نیست، نشان داد که افراد مذهبی بیشتر احساس می کنند که به پورنوگرافی "اعتیاد" دارند.

اما تری کروز، به کسانی که معتقد نیستند افراد ممکن است به تصاویر جنسی یا سکسی اعتیاد یابند، انتقاد می کند و می گوید: "اگر روز، شب شود و همچنان دارید فیلم پورنو تماشا می کنید، پس احتمالا مشکلی دارید."

برگرفته از سایت کوارتز