مجلس شورای اسلامی گزارش تهیه شده در کمیسیون بهداشت و درمان درباره عملکرد حسن روحانی به عنوان رئیس پیشین ستاد ملی مبارزه با کرونا را به دلیل«سوء مدیریت» و «تخلف» او به قوه قضائیه فرستاد.
۱۶۷ نفر از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه علنی با ارسال این گزارش به قوه قضائیه موافقت کردند.
اما در این گزارش به تصمیم آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، مبنی بر ممنوعیت ورود واکسن کرونا ساخت آمریکا و بریتانیا به ایران اشاره نشده است؛ تصمیمی که ابراهیم رئیسی از آن دفاع کرد و آن را «تدبیری حکیمانه برای صیانت از جان مردم» توصیف کرد.
به گزارش روز سهشنبه ۱۱ آبان خبرگزاری مهر، افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا بر اثر «ضعف دستگاه دیپلماسی کشور در رایزنی برای دریافت بهموقع واکسنها» و «ضعف مدیریت و عملکرد شخص رئیسجمهور در راهبری» از نکاتی است که در گزارش کمیسیون بهداشت و درمان به عنوان دلایل «عدم مدیریت صحیح» مبارزه با کرونا «توسط شخص رئیسجمهور» برشمرده شده است.
در این گزارش همچنین به تصمیمگیری «نادرست» رئیسجمهوری در پایان سال ۹۹ و عادی جلوه دادن وضعیت بیماری در نوروز ۱۴۰۰، بیتوجهی به تذکرات، و اظهارات و تصمیمهای متناقض او اشاره شده است.
گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستار «برخورد قاطع و قانونی» با حسن روحانی شده است، چرا که «تصمیمات و اقدامات متناقض و غیرکارشناسانه» و «ترک فعل» از سوی رئیسجمهوری پیشین به مرگ و میر ایرانیان و «صدمات عدیده جانی، مالی و روحی برای مردم» منجر شده و «نارضایتی شدید مردم از نظام مقدس جمهوری اسلامی را فراهم نموده است.»
مجموع جانباختگان کرونا در ایران در حال حاضر از ۱۲۶ هزار نفر فراتر رفته است.
نوزدهم دیماه سال گذشته، آیتالله خامنهای در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که به واکسنهای ساخت بریتانیا و آمریکا «اعتماد و اطمینان نیست» و ورود آنها را ممنوع اعلام کرد.
خامنهای در آن سخنرانی گفت اگر آمریکاییها میتوانستند واکسن تولید کنند «این افتضاح کرونایی» در کشور خودشان پیش نمیآمد.
همچنین ببینید: ممنوعیت واکسنهای غربی کووید-۱۹ در ایران؛ کارشناسان: ایدئولوژی رهبران نظام و سیاسی کردن واکسن باعث مرگ دهها هزار شهروند شد