محافظان حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی، یک خبرنگار را که میخواست در مراسم سالگرد محمود دعایی عکس بگیرد، کتک زدند و موبایلش را ضبط کردند. در واکنش یک مقام وزارت ارشاد از حسن خمینی خواست از خبرنگار مذکور «دلجویی» کند.
دو تن از محافظان حسن خمینی روز سهشنبه ۹ خرداد در جریان مراسم یادبود محمود دعایی، در حالی که خبرنگار اعزامی خبرگزاری کار ایران میخواست از او و محمد خاتمی رئیسجمهوری پیشین، عکس بگیرد، مانع شدند و وقتی این خبرنگار تلاش کرد رضایت آنها را جلب کند، او را کتک زدند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، «فرد دیگری که به نظر میرسید سرگروه تیم حفاظتی است، همراه با دو نفر قبلی» خبرنگار مذکور را به سمت «آسانسور ویآیپی موسسه اطلاعات» بردند و پس از ضبط «گوشی تلفن همراه» او، «اقدام به ضرب و شتم و توهینهای مکرر به او کردند.»
بنا بر این گزارش، «نفر سوم در سالن دائما با توهینهای مکرر و مشت و لگد مشغول ضرب و شتم خبرنگار بود» و «سرگروه تیم حفاظتی به وارسی تلفن همراه و چک کردن پیامهای خصوصی خبرنگار مشغول شد.»
بر اساس این گزارش، با وجود این که خبرنگار اعزامی، سعی کرده ثابت کند که خبرنگار است، اما محافظان حسن خمینی «کارت شناسایی» او را نیز «توقیف» کردند و «با هماهنگی مسئولان حراست موسسه اطلاعات» او را «برای ساعتی در کیوسک ورودی» ساختمان نگه داشتند.
خبرگزاری ایلنا این اقدام تیم حراست حسن خمینی را محکوم کرد و آن را «نوعی ستیز با اطلاعرسانی و بیاحترامی به رسالت مقدس خبرنگاری» دانست و اعلام کرد که پس از این واقعه، مدیر موسسه اطلاعات و فرزند محمود دعایی، از خبرنگار «دلجویی» کردند.
ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت ارشاد، در نامهای سرگشاده به «ضرب و شتم» یک خبرنگار توسط محافظان حسن خمینی واکنش نشان داد و از او خواست «مسئله را شخصا پیگیری کند.»
شمسایی با بیان این که «به عنوان یک مسئول» از این خبرنگار «عذرخواهی» کرده است، در این نامه نوشت، «ظاهرا شدت درگیری بالا بوده و معاون جنابعالی در موسسه حفظ و نشر آثار» روحالله خمینی، «قول پیگیری و دلجویی دادند.»
او با بیان این که «با خبرنگار هم صحبت کردم»، پیشنهاد کرد که حسن خمینی حرفهای او را نیز بشنود و تأکید کرد: «بسیار دردآور است. کارت خبرنگاری را به محافظان شما نشان داده اما اعتنایی نکردند.»
اظهارات ایمان شمسایی در نکوهش بیاعتنایی محافظان حسن خمینی به کارت خبرنگاری خبرنگار ایلنا، در حالی است که این مقام وزارت ارشاد پیش از این درباره بازداشت دهها روزنامهنگار، ادعا کرده بود که «هیچ فردی در تهران بهخاطر فعالیت رسانهای دستگیر نشده است.»
همچنین ببینید: احضار «تعداد قابل توجهی» روزنامهنگار؛ انجمن صنفی روزنامهنگاران: ۳۰ تن در بازداشت هستند