گروه اسلامگرای افراطی حماس ۲۳ خردادماه مدعی شد که در تمامی مراحل مذاکرات «مثبتنگری لازم» را از خود نشان داده تا به «توافقی جامع و قابل قبول بر اساس خواستههای عادلانه فلسطینیها» برسد.
به گزارش سیانان، حماس در بیانیهای با تکرار مطالبات قبلی خود افزود: «این خواستهها شامل آتشبس دائمی، خروج کامل اسرائیل از غزه، بازگشت آوارگان، بازسازی و انعقاد توافق جدی برای تبادل زندانیان» است.
براساس این گزارش حماس مدعی شد در حالی که «موضع مثبت خود را نسبت به محتوای طرح رئیسجمهوری آمریکا، بیان کرده »، دولت نتانیاهو «به نسلکشی ادامه داده و پیشنهاد ارائه شده توسط بایدن را که در تضاد با ادعای موافقت اسرائیل با محتوای سخنرانی بایدن است، مورد حمله قرار داده است.»
حماس همچنین در بیانیه خود اضافه کرد :«در حالی که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا میگوید به تلاش برای موافقت اسرائیل با پیشنهاد جو بایدن ادامه میدهد، ما هیچ مقام اسرائیلی را ندیدهایم که درباره این توافق صحبت کند.»
گروه حماس در ادامه از بلینکن و دولت بایدن خواست تا بر دولت اسرائیل بیشتر فشار بیاورند.
حماس در این بیانیه، وزیر امور خارجه آمریکا را به تلاش برای تبرئه اسرائیل از «جنایاتش علیه کودکان بیگناه، زنان و سالمندان» متهم و اعلام کرد که این تلاش در راستای سیاست آمریکا در مشارکت در «جنگ وحشیانه علیه مردم فلسطینی است.»
پیش تر شبکه کان به نقل از یکی از مقامات کشورهای میانجی گزارش داد که یکی از تغییرات مورد درخواست حماس در توافقنامه آتشبس و آزادی گروگانها این است که چین، روسیه و ترکیه به عنوان ضامن هر توافقی که با اسرائیل به دست میآید، عمل کنند.
بنا بر این گزارش سایر اصلاحات موردنظر حماس شامل بهروزرسانی زمانبندی برای آتشبس دائم و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه است.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که برخی از تغییرات خواسته شده توسط حماس غیر عملی هستند و پذیرفته نخواهند شد.
بلینکن پیشتر در روز چهارشنبه با ابراز تردید در «حسن نیت حماس » در مذاکرات آتشبس گفت که حماس در پاسخ به آخرین طرح پیشنهاد شده، تغییراتی ایجاد کرده که «فراتر از مواضع قبلی آنهاست.»
جنگ جاری در غزه پس از حمله ناگهانی حماس به جنوب اسرائيل و کشتن حدود ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفتن حدود ۲۵۰ تن از سوی شبهنظامیان فلسطینی در روز ۱۵ مهر آغاز شد.