در پی اعدام جمشید شارمهد؛ آلمان سفیر خود را از ایران فراخواند

جمشید شارمهد، زندانی سیاسی دوتابعیتی که توسط مقامات جمهوری اسلامی اعدام شد

وزارت خارجه آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرد که به دلیل اعدام جمشید شارمهد شهروند ایرانی-آلمانی این کشور سفیر خود را از ایران فراخوانده است.

آلمان ضمن «محکومیت شدید» اعدام این فعال سیاسی اعلام کرد سفیر خود را برای مشورت فراخوانده است. آلمان کاردار جمهوری اسلامی ایران را هم احضار کرده است.

ٰغزاله شارمهد دختر او خواهان «مجازات قاتلان» پدرش شده‌ است.

در همین زمینه جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در واکنش به اعدام جمشید شارمهد با انتشار متن کوتاهی در شبکه اجتماعی ایکس این «قتل» او را محکوم کرد و اعلام کرد که اتحادیه اروپا برای پاسخ به این اقدام در حال بررسی تدابیری است.

بورل در متن پیام خود نوشت: «جمشید شارمهد، شهروند اتحادیه اروپا در ایران اعدام شد. ما قتل او را به شدیدترین عبارات ممکن محکوم می کنیم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه «اتحادیه اروپا به شدت با مجازات اعدام در هر زمان و در هر شرایطی مخالف است» نوشت: «ما در غم خانواده و عزیزان شریک هستیم و همبستگی خود را با دولت آلمان که با آنها در تماس هستیم ابراز می‌داریم.»

بورل همچنین خبر داد که اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام جمهوری اسلامی «در حال بررسی تدابیری» است.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه خبر اعدام این فعال سیاسی را اعلام کرد.

جمشید شارمهد ۶۸ ساله شهروند آلمان دارای اقامت دائم ایالات متحده، در تابستان ١٣٩٩ توسط نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در امارات ربوده و به‌زور به ایران منتقل شد. او پس از محاکمه‌ای که جامعه بین‌المللی آن را «ساختگی» می‌داند، به اتهام «افساد فی‌الأرض» به اعدام محکوم شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اعدام جمشید شارمهد تأکید کرد که جمهوری اسلامی، ایرانیان را صرفا به دلیل استفاده از حقوق بنیادین انسانی خود اعدام می‌کند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه هفتم آبان در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی، توسط جمهوری اسلامی گفت: «حکومت ایران در واکنش به استفاده شهروندانش از حقوق بنیادین انسانی خود دست به اعدام آنها می‌زند.»

آقای میلر تأکید کرد: «اعدام زندانیان توسط جمهوری اسلامی نقض بنیادین حقوق بشر آنها است و آمریکا بارها تصریح کرده که با آن مخالف است.»

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان در پاسخ به درخواست صدای آمریکا برای اظهار نظر درباره اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد از سوی جمهوری اسلامی، گفت «به‌قتل رساندن» یک شهروند آلمانی عواقب جدی در پی دارد.