اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان، اوائل روز سهشنبه ۱۶ آبان، با سران ۱۶ ایالت این کشور بر سر سیاستهای مهاجرتی سختگیرانهتر و بودجه جدید برای پناهجویان به توافق رسید.
در این نشست، دولت آقای شولتز با اقداماتی موافقت کرده است که برخلاف سیاست «درهای باز » انگلا مرکل، سلف او، اخراج مهاجران را آسانتر و آلمان را به مقصدی با جذابیت کمتر برای مهاجرت بدل میکند.
نشست صدر اعظم آلمان و رهبران ۱۶ ایالت این کشور در شهر برلین و با هدف جلب حمایت رهبران ایالتها از رویکرد سختگیرانه نسبت به پناهجویان و رسیدگی به شکایات مقامات در ارتباط با استفاده بیش از حد از موجودی خزانه برگزار شد.
در این حال، مقامات ایالتی در حال بحث در مورد کاهش کمکهای نقدی به پناهجویان هستند که به گفته منتقدین اغلب به عنوان کمک هزینه به کشور مبدا فرستاده می شوند یا خرج دستمزد قاچاقچیان می شوند. قرار است مقامات ایالتی از طریق کاهش مزایای پناهجویان، به طور مثال، با دو برابر کردن مدت زمان دریافت کمک های اجتماعی، حدود یک میلیارد یورو پسانداز کنند.
آقای شولتز که از این نشست به عنوان «لحظه تاریخی» یاد کرد، گفت: «هدف مشترک ما، عقب راندن مهاجرت غیرقانونی است.»
دولت فدرال آلمان همچنین موافقت کرده است تا انجام مراحل پناهندگی خارج از اتحادیه اروپا را بررسی کند؛ موردی که اولاف شولتز با توجه به قانون اساسی و اهمیت جلب موافقت کشورها نسبت به تحقق آن ابراز تردید کرد.
دولت فدرال آلمان همچنین با تغییراتی قانونی موافقت کرده است که پناهجویان را قادر می کند سریعتر وارد بازار کار شوند. علاوه بر این، قاچاقچیان انسان با مجازاتهای طولانیتری مواجه خواهند شد.
نگرانی در مورد مهاجرت غیرقانونی در آلمان با افزایش تعداد متقاضیان پناهندگی و ورود یک میلیون پناهجوی اوکراینی پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال گذشته میلادی، افزایش یافته است.
در این حال، اتحادیه اروپا نیز به دنبال تغییر قوانین پناهندگی در جهت «کاهش مهاجرت غیرقانونی» است. کشورهای عضو اتحادیه روز دوشنبه ۱۵ آبان اعلام کردند که مراکزی را در آلبانی برای میزبانی از مهاجرانی که از راه دریا سعی در ورود به ایتالیا دارند، ایجاد خواهند کرد.