دیدار وزیران امور خارجه فرانسه و آلمان با احمد الشرع در دمشق

آنالینا بائربوک و ژان نوئل-بارو، وزیران امور خارجه آلمان و فرانسه، در حال بازدید از زندان بدنام صیدنایا. دمشق، جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳

آنالینا بائربوک و ژان نوئل-بارو، وزیران امور خارجه آلمان و فرانسه، روز جمعه در دمشق با احمد الشرع، معروف به ابومحمد الجولانی، دیدار کردند و خواستار ایجاد روابط جدید میان اتحادیه اروپا و سوریه و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در این کشور شدند.

بائربوک و نوئل-بارو نخستین وزیران اروپایی هستند که پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در ١٨ آذر از سوریه بازدید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سفر دیپلمات‌های ارشد این دو کشور اروپایی به سوریه نشان‌دهنده «خوشبینی محتاطانه» اتحادیه اروپا در قبال شورشیان اسلامگرای حاکم بر سوریه تحت رهبری هیئت تحریرالشام است.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با انتشار پستی در رسانه ایکس در ارتباط با این سفر گفت که پیام این اتحادیه به رهبری جدید سوریه، احترام به اصول مورد توافق با بازیگران منطقه‌ای و تضمین محافظت از حقوق غیرنظامیان و اقلیت‌ها است.

دیدار بائوربوک و نوئل-بارو با الشرع در کاخ جمهوری در دمشق برگزار شد و هنوز جزئیات این دیدار منتشر نشده است.

وزیر امور خارجه آلمان پیش از سفر به سوریه گفت با «انتظاراتی روشن» به دیدار حاکمان جدید این کشور می‌رود.

بائربوک افزود: «حکومت جدید سوریه باید به تمام زنان و مردان از گروه‌های قومی و مذهبی مختلف، جایگاهی در فرآیند سیاسی بدهد، حقوق شان را تضمین کند و از آن‌ها محافظت به عمل آورد.»

نوئل-بارو نیز در دیدار با سازمان‌ها و فعالان جامعه مدنی سوریه ابراز امیدواری کرد که حاکمیت و امنیت به این کشور بازگردد و اینکه تروریسم، جنگ‌افزارهای شیمیایی، و بازیگران بدخواه خارجی جایی در سوریه جدید نداشته باشند.

به گفته او، آلمان و فرانسه قصد ارائه کمک و مشاوره فنی به سوریه در جریان تهیه پیش‌نویس قانون اساسی جدید این کشور را دارند.

وزیر امور خارجه فرانسه فرایند انتقال دموکراتیک در سوریه را «شکننده اما واقعی» خواند و خواستار راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای ادغام نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کُردها در ساختار دولت جدید سوریه شد.

آمریکا و اتحادیه اروپا طی هفته‌های اخیر ضمن استقبال از سرنگونی بیش از پنج دهه دیکتاتوری خاندان اسد در سوریه، خواستار انتقال مسالمت‌آمیز قدرت و تشکیل یک دولت فراگیر با حضور اقلیت‌های قومی و دینی-مذهبی در این کشور جنگ‌زده شده‌اند.