بزرگترین گورستان دوران باستان در نوار غزه کشف شد

بخشی از گورستان باستانی کشف شده در نوار غزه.

کارگران فلسطینی در نوار غزه ده‌ها گور با دو تابوت سربی در یک گورستان متعلق به دوران رومیان که حدود دو هزار سال قدمت دارد کشف کرده‌اند که باستان‌شناسان آن را بزرگترین گورستان کشف‌شده در غزه توصیف می‌کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، کارگران ساختمانی فلسطینی سال گذشته که برای ساخت یک پروژه مسکن با بودجه مصر در نزدیکی جبالیا، در شمال نوار غزه، به این محل رفتند، این گورستان را کشف کردند. از آن زمان، حفاری این سایت با مساحت ۲۷۰۰ متر مربع در همکاری با باستان‌شناسان فرانسوی آغاز شد.

حالا، محلی که زمانی قرار بود یک مجتمع مسکونی باشد به معدن طلا برای باستان شناسی تبدیل شده است.

نوار غزه، منطقه ای ساحلی با جمعیتی بیش از دو میلیون نفر که در دوران باستان در مسیر تجارت بین مصر و شام قرار داشت، تاریخی غنی دارد. اما با تسلط شانزده ساله حماس بر غزه و رشد سریع جمعیت بسیاری از گنجینه‌های باستانی در این منطقه به خطر افتاده است.

باستان‌شناسان می‌گویند کشف شصت گور در این سایت در ماه ژانویه سال جاری یک کشف بزرگ بود. تعداد گورها از آن زمان به ۱۳۵ افزایش یافته است.

رنه التر، باستانشناس فرانسوی که مسئولیت این کاوش را بر عهده دارد، گفت که محققان تاکنون بیش از صد گور را مورد مطالعه قرار داده‌اند.

او گفت: «حفاری از این سایت تقریباً قبلاً تمام شده است و اطلاعات زیادی در مورد فرهنگ و همچنین در مورد وضعیت سلامتی مردم آن دوران و آسیب‌هایی که ممکن است از آن رنج برده باشند را نشان می‌دهد.»

التر تابوت‌های ساخته شده از سرب، یکی با برگ‌های انگور پرآذین و دیگری با تصاویر دلفین‌ها را بعنوان یافته‌های استثنایی توصیف کرده است.

با توجه به نادر بودن تابوت‌های سربی، باستان‌شناسان فلسطینی مانند فضل العطول گمان می‌کنند که نخبگان اجتماعی در آنجا دفن شده‌اند.

او گفت که این گورستان احتمالا قبلاً در نزدیکی یک شهر قرار داشته است زیرا رومی‌ها قبرستان‌ها را در نزدیکی مراکز شهری قرار می‌دادند.

تیم التر در کنار تابوت‌ها، در حال حفاری برای اسکلت‌های کشف‌شده و تکه‌تکه‌های کوزه‌های سفالی هستند.