رهبران هفت قدرت بزرگ اقتصادی جهان، نشست سالانه خود را روز پنجشنبه ۲۴ خرداد در ایتالیا آغاز کردند.
سران کشورهای شرکت کننده در این نشست دو روزه گفتند که بر سر برنامه اعطای وام ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین با استفاده از بهره داراییهای مسدود شده روسیه پس از تهاجم آن کشور به همسایهاش در اسفند ۱۴۰۰ به توافقی اصولی دست یافتهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز ، کشورهای غربی اتفاق نظر داشتند که ظرفیت مازاد صنعتی چین، که به گفته آنها، بازارهای جهانی را مخدوش میکند، نگرانکننده است. آنها همچنین خواستار کمک به کشورهای آفریقایی برای توسعه اقتصادشان شدند.
جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، هنگام گشایش اجلاس در یک استراحتگاه مجلل در منطقه جنوبی «پولیا» به سایر رهبران کشورهای عضو گروه هفت گفت: «کارهای زیادی هست که باید انجام دهیم، اما مطمئنم که در این دو روز میتوانیم گفتگوهایی داشته باشیم که به نتایج ملموس و قابل اندازهگیری منجر شود.»
موضوعات عمده در دستور کار نشست امسال گروه هفت کمک به اوکراین، جنگ در خاورمیانه، اقتصاد چین و هوش مصنوعی را در بر میگیرد.
جورجیا ملونی و رهبران شش کشور دیگر عضو گروه هفت؛ آمریکا، ژاپن، فرانسه، آلمان، بریتانیا و کانادا، با مشکلات داخلی گستردهای روبرو هستند که اقتدار آنها را تهدید میکند.
به نوشته رویترز، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، برای پیروزی مجدد در انتخابات نوامبر سال جاری با یک رقابتی سخت مواجه است، احتمال میرود ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، در انتخابات سراسری ماه آینده قدرت را از بدهد و امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، پارلمان کشورش را روز یکشنبه پس از شکست حزبش در انتخابات منحل کرد.
در خبری دیگر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، برای دومین سال پی در پی در این نشست شرکت میکند. او قرار است یک توافقنامه امنیتی جدید و بلندمدت با رئیسجمهوری آمریکا امضا کند.