رهبران کشورهای «گروه بیست» در اجلاس روز یکشنبه ( ٢٧ ژوئن ) خود در تورنتو کانادا، پیرامون سیاست اقتصادی پس از بحران جهانی اقتصاد که شامل کاهش جدی بدهی های کشورهای عضو به تفاهم رسیدند. این درحالی ست که این کشورها توافق کردند هر کشور مجاز است موضع خود را در این مورد بر اساس اهداف ویژه کشورش اتخاذ نمایند.
پیش نویس قطعنامه نهایی مذاکرات رهبران «گروه بیست» از توافق رهبران کشورهای این گروه به ابتکار به رهبری کانادا حکایت می کند که شامل کاهش کسری بودجه کشورهای پیشرفته تا سال ٢٠١۳ و تثبیت میزان بدهی های این کشورها تا سال ٢٠١۶ است.
در این بیانیه آمده است همه کشورها در موضع برابری قرار نخواهند داشت و هر کشور می تواند با توجه به شرایط خاص کشورش، سیاست های ویژه خود را اتخاذ کند.
در بخشی از این بیانیه تاکید شده است: «اتخاذ سیاست های مالی خردمندانه برای احیای پایا حیاتی هستند و برای آمادگی در برابر شوک های جدید، انعطاف پذیری بیشتری فراهم می آورد و از ظرفیت رویارویی با چالش های جمعیت سالخورده اطمینان حاصل می کند و از به ارث گذاشتن بدهی و کسری بودجه برای نسل های آینده اجتناب خواهد کرد.»
در شرایطی که باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده از سیاست تداوم صرف هزینه مشوق های اقتصادی برای کاهش پیامدهای بحران جهانی اقتصاد حمایت می کند، رهبران کشورهای اروپایی از کشورهای «گروه بیست» خواسته اند تا برای کاهش بدهی های ناشی از دوران رکود اقتصادی سال ٢٠٠٨ و ٢٠٠٩ خود هر چه سریعتر اقدام کنند.
موافقت پیرامون اهداف کلی کسری بودجه دراجلاس «گروه بیست» در تورنتو، برای کانادا و نخست وزیر این کشور پیروزی چشمگیری قلمداد می شود.
رایزنی کانادا برای عدم اعمال مالیات بر بانک های برخی کشورها از جمله مواردی بوده است که مورد توافق نهایی رهبران شرکت کننده در اجلاس تورنتو قرار نگرفته است.
استفان هارپر، نخست وزیر کانادا روز یکشنبه در مقام ریاست اجلاس در مراسم گشایش رسمی گفت کشورها باید نظام اصلاحات مالی را تقویت کنند و از سیاست های حمایت از مصرف کنندگان داخلی بپرهیزند.
آقای هارپر تاکید کرد کشورها باید با نرخ بالای بیکاری مبارزه کنند و در مسیر کاهش فقر جهانی قدم بردانند.
رهبران کشورهای «گروه بیست» در اجلاس این گروه در تورنتو همچنین توافق کردند تا به منظور پاسخگویی موثر و حصول اطمینان از تحقق وعده ها و دستیابی به هنگام این اهداف، دستورهای لازم را برای وزرا و مقامات خود صادر خواهند کرد.
رهبران «گروه بیست» در مورد مسئله حساس چین و یوان واحد پول این کشور، به ضرورت «انعطاف پذیری نرخ تبدیل واحد پول رایج کشورها در برخی از بازارهای نوظهور» برای رویارویی با پشت سر گذاشتن پیامدهای بحران مالی جهانی و عدم توازن عظیم اقتصادی اشاره کردند.