پايان همايش گروه بيست

پايان همايش گروه بيست

در همايش جی بيست، رهبران کشورهای پيشرفته جهان بر سر طرحی که به رشد اقتصاد جهانی و ايجاد اشتغال کمک کند، توافق کردند. اما، به رغم اميدواری نسبت به حل بحران بدهی در حوزه يورو، اين همايش به نگرانی از آينده يونان و آينده اروپا خاتمه نداد.

رهبران کشورهای عضو جی بيست پس از دو روز بحث و تبادل نظر در همايش کَن پايبندی خود را به احيای رشد اقتصاد جهانی و پاسخگويی به مشکل بيکاری در کشورهای جهان ابراز کردند و قول دادند جهانی سازی در خدمت نيازهای جمعيت جهان قرار گيرد.

اما ترديد يونان در قبول شرايط برای دريافت بسته نجات اقتصادی آن کشور که از سوی اتحاديه اروپا پيشنهاد شده است، جلسه دوروزه جی بيست را تحت الشعاع قرار داد. نگرانی از آينده يونان بدين معنی است که از آينده مشابه برای ايتاليا جلوگيری شود.

نيکلا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه و ميزبان اين دوره از همايش جی بيست، نسبت به آينده اروپا اظهار اميدواری کرده و گفت: يک راه حل بسيار ساده وجود دارد که صدراعظم مرکل به آن اشاره کرده است. ما برای اروپا و يورو می جنگيم. اروپا زيباترين ساختاری است که بشريت می تواند برای حصول صلح آن را تصور کند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ضمن اشاره به منافع جهانی در ايجاد ثبات در اروپا گفت: قدم بعدی اين است که دستورالعمل های لازم را برای صندوق ثبات مالی اروپا تدوين کنيم. سپس از همه کشورهای عضو صندوق بين المللی پول خواسته خواهد شد، داوطلبانه آن طوری که مناسب ببينند، به اين صندوق کمک کنند.

رهبران جی بيست نام ۲۷ بانک بين المللی را پيشنهاد کردند که کمک به افزايش نقدينگی آن ها، در شرايط فعلی، اهميت خواهد داشت. اما کريستين لاگارد، رييس صندوق بين المللی پول، می گويد: زمان عملگرايی فرا رسيده است، و نه حرف. ما بايد واقعاً دقت کنيم که نيات خوب و تعهداتی که مطرح می کنيم با عمل همراه باشد.

ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، برخورد سخت تری نسبت به يونان نشان داد. او می گويد يونان بايد تصميم بگيرد که می خواهد در حوزه يورو باقی بماند، يا خير. اين بدان معنی است که يونان بايد بسته پيشنهادی اتحاديه اروپا را قبول کند.

پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، در اين همايش با اشاره به رشد آهسته اقتصاد آمريکا گفت: اگر اروپا رشد نکند، برای آمريکا و ديگر کشورهای جهان دشوار خواهد بود با مشکلات بيکاری و افزايش سطح زندگی مردم مواجه شوند.

پرزيدنت اوباما همچنين از چين به علت اتخاذ گام های لازم در مهار مازاد تجاری خود که به کسری عظيم موازنه تجاری آمريکا منجر شده است، تقدير کرده و گفت: ما از تصميم چين در افزايش انعطاف پذيری در نرخ مبادله ارزی خود استقبال می کنيم. اين آن چيزی است که مدت ها خواستار آن بوديم و گام اساسی در رشد اقتصادی خواهد بود.

پرزيدنت اوباما می گويد بايد به بازار نشان دهيم که اروپا از يورو حمايت خواهد کرد و اين امر برای رشد اقتصاد جهانی حياتی خواهد بود.