سارکوزی در گردهمايی يهوديان فرانسه در مورد حمله نظامی به ايران هشدار داد

سارکوزی در گردهمايی يهوديان فرانسه در مورد حمله نظامی به ايران هشدار داد

نيکلای سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، ضمن مخالفت با حمله نظامی به تاسيسات اتمی ايران می گويد مشکل برنامه هسته ای بحث انگيز ايران بايد با اعمال فشار و گسترش تحريمها و وادارکردن سران جمهوری اسلامی به همکاری با جامعه جهانی حل شود.

رييس جمهوری فرانسه هرگونه حمله نظامی عليه ايران را راه حل نامناسبی برای مقابله با برنامه اتمی جمهوری اسلامی خواند. يک مقام ارشد روسيه نيز تبعات حمله به ايران را «مصيبت‌بار» توصيف کرده است.

نيکلا سارکوزی در جمع گروه‌های اصلی يهوديان فرانسه، ضمن تاکيد بر تعهد کشور متبوع خود به تامين امنيت اسراييل، خاطر نشان کرد که برقراری امنيت در اسراييل «هيچگاه» از طريق نظامی به دست نخواهد آمد.

آقای سارکوزی گفت خواستار آن نيست که اقدام جبران‌ناپذيری در قبال ايران صورت بگيرد و تاکيد کرد راه حل مقابله با برنامه اتمی ايران ديپلماتيک و از طريق تحريم‌ها است.

رييس جمهوری فرانسه گفت ما مي‌خواهيم رهبران ايران بدانند که خط قرمزها را رد کرده‌اند.

اين اظهارات در حالی بيان شده است که در کنار تحريم‌های شديد اقتصادی و سياسی عليه ايران از سوی جامعه جهانی، گمانه زنی ها درباره احتمال حمله نظامی اسراييل به تأسيسات هسته‌ای ايران نيز شدت گرفته است.

در همين حال ميخاييل اوليانوف، رييس بخش امنيت و خلع سلاح وزارت امور خارجه روسيه، نيز نسبت به عواقب ناگوار شدت گرفتن آنچه اظهارات ساختگی اسراييل در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی خواند، هشدار داد. ميخاييل اوليانوف گفت: اين جهت گيری اسراييل در قبال ايران موجب شدت گرفتن تنش‌ها شده است و مي‌تواند موجب دنبال کردن راه حلی نظامی عليه ايران شود؛ گزينه‌ای که به باور او پيامدهايی مصيبت‌بار خواهد داشت.

آقای اوليانوف با تأکيد بر تحت نظارت بودن فعاليت‌های هسته‌ای ايران از سوی آژانس بين‌المللی انرژی اتمی گفت هياهو در مورد تمايلات هسته‌ای ايران اهدافی سياسی و تبليغاتی دارد که به گفته وی خالی از ضرر نيست.

اگر چه وزير دفاع اسراييل، ماه گذشته تأکيد کرده بود که هرگونه تصميم گيری در مورد حمله نظامی آن کشور به ايران فعلا در دستور کار قرار ندارد، مقام‌های اسراييل به ويژه در چند هفته اخير بحث حمله به تاسيسات هسته‌ای ايران را در صورت شکست تحريم‌های بين‌المللی عليه تهران، به ميان کشيده‌اند. و پانه‌تا، وزير دفاع آمريکا، نيز به تازگی از احتمال قوی حمله هوايی اسراييل به تاسيسات اتمی ايران در بهار آينده سخن به ميان آورد.

اما باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، اخيرا ضمن تأکيد بر حل بحران هسته‌ای ايران از طريق ديپلماتيک گفت گمان نمي‌کند اسراييل در مورد حمله به تأسيسات اتمی جمهوری اسلامی هنوز تصميمی گرفته باشد. و شيمون پرز، رييس جمهوری اسراييل، روز چهارشنبه ايرانيان را مردمانی صلح‌جو و مخالف جنگ خواند و تأکيد کرد نيازی به دشمنی مردم دو کشور ايران و اسراييل، وجود ندارد.

کشورهای غربی و اسراييل که گمان می رود تنها زرادخانه هسته‌ای در خاورميانه را دارا باشد، بر اين باورند که برنامه هسته‌ای ايران دارای ابعاد نظامی است و خواستار توقف فعاليت‌های حساس هسته‌ای تهران هستند. جمهوری اسلامی بارها تأکيد کرده‌ است که برنامه‌ هسته‌ای کشور اهدافی صلح‌آميز را دنبال ميکند و با اصرار بر پيشبرد اين فعاليت‌ها هشدار داده است که به هرگونه تعرض به خاک ايران پاسخی درخور خواهد داد.