چهار فعال صنفی معلمان در استان خوزستان به ۲۴ سال زندان محکوم شدند

دادسرای عمومی و انقلاب اهواز در پی شکایت اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان خوزستان، برای ۴ تن از فعالان صنفی معلمان، در مجموع ۲۴ سال زندان صادر کرده است.

به گزارش کانال تلگرامی «چالش صنفی معلمان ایران»، کوکب بداغی پگاه، پیروز نامی، علی کروشات و سیامک صادقی چهرازی که روز ۱۶ آبان سال جاری در یک پرونده مشترک احضار و محاکمه شده‌ بودند، روز سه شنبه ۱۸ دی‌ با اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیزی (در مجموع ۲۴ سال حبس تعزیری) محکوم شدند.

برخوردها با معلمان و فعالان صنفی معلمان در ایران از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ طی دوسال گذشته شدت گرفته است. در پی این برخوردها، صدها تن از معلمان و فعالان حقوق صنفی معلمان بازداشت شدند که شماری از آنان همچنان زندانی هستند.

همچنین شماری از معلمان هنوز با قید وثیقه هستند و تعداد زادی نیز از کار اخراج شده و یا مشمول قانون رتبه‌بندی نشده‌اند.

در این ارتباط، به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان، شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو شهرستان ممسنی برای ۴ فعال صنفی فرهنگی شامل «شکرالله احمدی، سخنگوی انجمن صنفی معلمان استان فارس و همچنین روح‌الله گره‌گشا، جان‌محمد احمدی و علی احمدی، احکامی مبنی بر «۳ ماه حبس تعزیری» به علاوه «جزای نقدی ۸۰ میلیون تومانی و پرداخت کمک‌هزینه تحصیلی ۵ دانش‌آموز در مقطع ابتدایی تا متوسطه تا سقف ۵ میلیون تومان» صادر کرد.

همچنین طی روزهای اخیر پرویز احسنی هیوا قریشی کاوه محمدزاده و امید شاه محمدی در شهرستان دیواندره اخراج و محکوم به ۵ سال تبعید شده‌اند.

انجمن صنفی معلمان کردستان با اشاره به این احکام تأکید کرد که این اقدامات نتیجه مدیریت نادرست و حضور افراد غیرمتخصص در رأس آموزش و پرورش این استان است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز صدور این احکام را «حمله‌ای آشکار به شرافت معلمی و نابودی آگاهانه آموزش عمومی» خوانده و تأکید کرده که این اقدامات نه‌تنها سرکوب فردی معلمان، بلکه تلاشی سازمان‌یافته برای تضعیف آموزش و پرورش مستقل و عدالت‌محور است.