سیل بیسابقهای که روز چهارشنبه پس از طغیان شدید رودخانه اورال آغاز شد، دهها شهرک را در منطقه سیبری، ولگا و مناطقی از قزاقستان به زیر آب برد و حدود یکصد هزار نفر از ساکنان شهر اورنبرگ در روسیه را مجبور به ترک خانه و محل سکونت خود کرد.
سطح این رودخانه که سومین رودخانه طولانی در قاره اروپا است و پس از عبور از روسیه و قزاقستان به دریای خزر میریزد، بر اثر ذوب شدن سریع برفهای رشته کوههای اورال به بیش از ۷۰ سانتیمتر بالاتر از ظرفیت خود افزایش پیدا کرده است.
فیلمهای تائید نشدهای که از منطقه آکتوبه در شمال قزاقستان منتشر شده، گاوهای مرده، خانههای پوشیده از گل ولای و تعداد زیادی خانههای کاهگلی که فرو ریختهاند را نشان میدهد.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین با اشاره به ادامه افزایش سطح آب در منطقه گفت: «روزهای سختی پیش روست.»
پاپ فرانسیس نیز روز چهارشنبه طی همدردی با قربانیان این حادثه گفت: «از همه دعوت میکنم برای کسانی که از این بلای طبیعی رنج میبرند دعا کنند.»
کرملین اعلام کرد که پوتین در جریان لحظه به لحظه این حادثه قرار دارد اما هیچ برنامه فوری برای بازدید از منطقه ندارد.
سیلهای بهاره که به دنبال ذوب شدن برفهای زمستانی و پرآب شدن بیش از اندازه رودخانهها در این منطقه صورت می گیرد یک امر معمولی است اما امسال ترکیبی از عوامل به ایجاد این وضعیت غیرمنتظره منجر شده است.
به نقل از رسانههای روسی ولادمیر یاکوشف ، نماینده ریاست جمهوری در منطقه اورال، قزاقستان را مقصر عدم هماهنگی در تخلیه به موقع آب معرفی کردهاست. قزاقستان گفته که بیشتر آب از روسیه می آید.
این دو کشور طولانیترین مرز زمینی را در جهان تقسیم می کنند.